Početna Događanja Prijavite svoju djecu i tinejdžere na besplatne radionice programiranja uz Coding Giants!

Prijavite svoju djecu i tinejdžere na besplatne radionice programiranja uz Coding Giants!

Besplatne online radionice održat će se u subotu, 16. rujna, i nedjelju, 17. rujna 2023., a namijenjene su djeci i tinejdžerima od 7 do 19 godina iz cijele Hrvatske. Za sudjelovanje je potrebna samo dobra volja, stabilna internetska veza i prethodna prijava na web-stranici.

Programersko putovanje u prošlost

Na prethodnim radionicama održanima u veljači sudjelovalo je preko 2000 djece, a ove jeseni pozivaju zainteresirane mlade programere da se pridruže njihovoj posebnoj inačici programa „Code with Giants – Retroprogramiranje“. Radionice će odvesti djecu i mlade na putovanje u prošlost – u svijet računalnih igara uz koje su odrasli njihovi roditelji. Učeći skripte i osnove programiranja, otkrit će kako starim igrama i programima udahnuti novi život. Izrada vlastite web stranice? Dizajniranje računalne igre ili samostalnog programa? Sve je moguće tijekom radionica Code with Giants!

Što očekivati na radionicama?

Na radionicama mladi će naučiti osnove programiranja koristeći alate poput Scratcha i C# i tako dobiti priliku zakoračiti u svijet računalnih igara i stvarati vlastite web stranice, igre ili programe. Stručnjaci će ih provesti kroz osnove programiranja i skriptiranja, omogućujući im da razumiju kod i rješavaju probleme. Osim toga, dobit će priliku istražiti tehnologije koje stoje iza klasičnih računalnih i video igara. Bit će to prilika da dublje razumiju svijet tehnologije koji ih okružuje.

Učenje programiranja višestruko je korisno

Za učenje programiranja potreban je intelektualni napor i sposobnost logičkog razmišljanja. Da bi se dijelovi koda spojili u funkcionalnu cjelinu, potrebne su preciznost, kreativnost, strpljivost i maštovitost. Sve to čini programiranje dobrim mentalnim treningom kojim djeca:

  • stječu analitičke vještine,
  • uče kreativno rješavati probleme,
  • razvijaju maštu,
  • postižu bolju produktivnost,
  • jačaju upornost i samopouzdanje,
  • lakše uče druge predmete,
  • stječu IT vještine korisne za buduću karijeru.
Upisi u tijeku

I vaš dijete može postati budući/a programer/ka! Prijave na besplatne radionice i upisi u semestralnu školu su u tijeku, a svi zainteresirani roditelji svoje dijete mogu prijaviti putem web-stranice.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, stoga nemojte propustiti priliku da se i vaša djeca pridruže ovoj nevjerojatnoj programerskoj avanturi! Vidimo se na radionicama “Code with Giants – Retroprogramiranje”!

O Coding Giantsima

Sve je počelo s 50 studenata, a sada inicijativa uključuje desetke tisuća sudionika iz cijelog svijeta, kako uživo, tako i online. U akciji sudjeluju i mladi entuzijasti kodiranja iz preko 10 zemalja svijeta