U sklopu ovomjesečne Startup srijede, održane prošle srijede, organiziran je i “Demo day” šeste generacije startupova Zagrebačkog inkubatora poduzetništva na kojem je svoj napredak nakon tromjesečnog ZIP startup programa predstavilo deset od jedanaest timova koji su program započeli.

Mnogi od njih su u ta tri mjeseca došli do faze da se njihov proizvod može demonstrirati ili isprobati, a četiri startupa osigurala su i prve investicije.

Colomb.io, besplatna mobilna aplikacija koja će svakom vlasniku smartphonea omogućiti da postane dopisnik i suradnik informativnih medija, odnosno “crowdreporter” jedini je tim trenutne generacije koji je to učinio izvan granica Hrvatske, tako što je odabran među 12 startupa koji su prije 2 tjedna ušli u bugarski startup akcelerator “Eleven” s inicijalnih 25.000 eura početne investicije i opcije za dodatnih 75.000 nakon prvih mjesec dana.

ZIP startupi - Tim Colomb.io
Tim Colomb.io

Uz pomoć ZIP-a do 15.000 eura

S druge strane, SnapTap, ThoriumA+ i Tutotod prvi su startupi koji su investiciju osigurali zahvaljujući 190 equity crowdfunding investitora, a putem ZIP-ove kampanje na platformi Seedrs.

Colomb.io – besplatna mobilna aplikacija koja će svakom vlasniku smartphonea omogućiti da postane dopisnik i suradnik informativnih medija, odnosno “crowdreporter”

Intenzivni ZIP startup program traje tri mjeseca, nakon čega startupovi imaju mogućnost primiti seed investiciju do 15.000 EUR te nastaviti koristiti ZIP resurse iduća tri mjeseca.

ZIP-ova Startup srijeda neformalno je druženje otvorenog tipa, održava se od 2010. godine i u pravilu svake druge ili treće srijede u mjesecu.