Početna Vijesti Business Pogledajte besplatnu mobilnu aplikaciju namijenjenu jednostavnom izračunu plaća

Pogledajte besplatnu mobilnu aplikaciju namijenjenu jednostavnom izračunu plaća

Od prvog dana 2015. godine na snagu je stupila izmjena Zakona o porezu na dohodak koja je za gotovo milijun zaposlenih u Hrvatskoj rezultirala povećanjem plaća. Tim povodom tvrtka Ernst&Young osmislila je i proizvela besplatnu mobilnu aplikaciju namijenjenu jednostavnom izračunu plaća.

“EY salary calculator” aplikacija dostupna je na Android i iOS sustavima potpuno besplatno, a uz osnovni izračun neto i bruto iznosa plaće, aplikacija nudi i pregled troškova za same poslodavce. Posebnost aplikacije je mogućnost njezine primijene za sustave poreza na dohodak u Hrvatskoj, ali i Sloveniji, Srbiji te Bosni i Hercegovini.

EY Salary Calculator (2)Uz osnovnu ponudu jednostavnog izračuna bruto i neto iznosa plaće, aplikacija u obzir uzima i osnovne porezne parametre poput poreznih olakšica za uzdržavane članove obitelji.

EY salary calculator u svojoj je izradi vrlo pregledna mobilna aplikacija, prilagođena potrebama korisnika, a svi oni imaju na raspolaganju i opciju izbora između lokalnog i engleskog jezika.

„Republika Hrvatska danas je po poreznom opterećenju plaće u samom vrhu u odnosu na zemlje u okruženju. Stoga je svaka promjena poreznih propisa, pa i ona u obliku povećanja osobnog odbitka i proširenja poreznih razreda svakako dobrodošla. Ovom promjenom plaće su porasle različito, od 50 do tisuću, a možda i više kuna. Kako bi svaki zaposleni pojedinac samostalno mogao izračunati kakav efekt imaju promjene u poreznim propisima na njegova primanja, osmislili smo aplikaciju vrlo jednostavnu za korištenje. Besplatno koristite aplikaciju i u nekoliko trenutaka provjerite koliko vam je od ove godine porasla neto plaća.“ – naglasila je Katarina Dijan, izvršna direktorica poreznog odjela tvrtke EY.

Svi zainteresirani korisnici od sada imaju priliku spomenutu aplikaciju koristiti putem svojih mobilnih uređaja. Aplikaciju potpisuje tvrtka EY kao jedna od najvećih svjetskih revizorsko-konzultantskih tvrtki, koja svojim svakodnevnim radom pomaže izgradnji povjerenja u tržište kapitala i ekonomije širom svijeta pa tako i u Hrvatskoj.

Autor: Press

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here