Foto:PRESSNa jednoj od najljepših zagrebačkih lokacija u srcu starog Gornjeg grada, na Gradecu uskoro kreće četvrta sezona Ljetnog Kina Gradec u organizaciji Kraljeva ulice. Ovogodišnja sezona počinje u četvrtak, 1. kolovoza i traje do nedjelje, 1. rujna, posljednjeg vikenda prije početka školske godine. U 32 dana prikazat ćemo 48 filmskih naslova od kojih 16 u ponoćnim projekcijama (novo).

Tijekom protekle tri sezone prikazano je više od 150 filmova koje je vidjelo više od 50.000 posjetitelja. Mala ‘kino dvorana’ na otvorenom prima oko 300 gostiju, ali nerijetko se taj broj povećava sjedenjem na pokrajnjoj travnatoj površini. Iako smo osigurali veliki broj sjedećih mjesta već je dobro uhodana praksa da pozivamo posjetitelje da donosu svoju dekicu, stolicu ili čak kauč kojim nastoje ugoditi svom komforu gledanja filmskih projekcija. Dio kina je i prigodna ponuda pića i biranih hrvatskih vina te sladoled i kokice. Projekcije će i ove godine počinjati u 21 sat, a ponoćne naravno u 24 sata. Najvažniji detalj je svakako da je ulaz u kino slobodan (besplatan).

Ovogodišnji program sastavljen je u suradnji sa 13 distributera, produkcijskih kuća, veleposlanstava i filmskih festivala. Nastavljamo suradnju sa veleposlanstvom Kraljevine Španjolske i najavljujemo nove dvije: s veleposlanstvima Kraljevine Danske i Republike Francuske. Ponovo ćemo gledati najbolje s Vukovar film festivala, ali veseli nas i početak suradnje s festivalom s ‘drugog brda’ – Motovun film festivalom. Ove ćemo godine gledati i nekoliko starih, nostalgičnih filmova u ciklusu ‘everscreen’. Za najmlađe nastavljamo tradiciju prikazivanja epizoda crtanog filma popularnog Profesora Baltazara. Očekuju nas filmovi iz 15tak zemalja s četiri kontinenta i ukupno više od 5.000 filmskih minuta u najpopularnijem zagrebačkom ljetnom ‘kinu pod milijun zvijezda’.

U pauzama filma, koje su također jedinstveni proizvod naše filmske ‘institucije’, pripremamo nagradne igre naših partnera, a spremamo i nekoliko glazbenih iznenađenja. Novost kina ove su godine ponoćne projekcije koje u noćnim satima neće remetiti mir gornjogradskih ulica, jer će posjetitelji filmski zvuk primati putem svojih FM prijemnika na mobitelima (ponijeti slušalice obavezno). Vjerujemo da će ovakvo ‘walk-in’ kino biti pravi hit za mlade koji žele provesti kasne noćne sate u najromantičnijem kinu u gradu.

Četvrtu sezonu otvaramo dakle 1. kolovoza legendarnim zagrebačkim filmom Krešimira Golika ‘Tko pjeva zlo ne misli’ čija se radnja dobrim dijelom snimala u obližnjim ulicama Gornjega grada, a zatvaramo 1. rujna najnovijom hit komedijom Vinka Brešana ‘Svećenikova djeca’. Za kraj i zatvaranje sezone pripremili smo jednu veselu glazbenu poslasticu. Direktno sa dubrovačkog Straduna na zagrebački Gradec nam dolazi Sudar Percussion & Matej Meštrović s koncertom filmske glazbe posebno kreiranim za ovu prigodu. Nakon uspjeha i ovacija na otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara ova jedinstvena ekipa glazbenika odvodi nas u svijet najpoznatijih glazbenih tema iz filmova u osebujnim aranžmanima našeg poznatog skladatelja i pijanista Mateja Meštrovića.

Ostaje nam samo pozvati sve prave filmoljupce da ponesu svoju dekicu ili sjedalicu i poželimo im nezaboravne filmske noći na Gradecu.

Pratite našu web stranicu www.ljetnokinogradec.com ili Facebook stranicu www.facebook.com/LjetnoKinoGradec za najnovije vijesti ovogodišnje sezone.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here