Foto: zagrebparking.hrStanari koji su imali povlaštene karte za parkiranje u Zagrebu, ubuduće neće moći parkirati u cijeloj zoni, nego samo u svojoj ulici i onima najbližima.

S vremenom će se blokovi za parkiranje stanara samo ograničavati, pa se Zagrepčani trebaju spremiti da za primjerice 100 kuna mjesečno neće moći ostavljati automobil gdje žele u prvoj zoni. Također, neće više s povlaštenom kartom za parkiranje u skupljoj zoni imati automatsko pravo i na parkiranje u nižoj zoni, pišu 24 sata

Primjerice, sada stanar iz centra sa svojom povlaštenom kartom ima pravo parkirati gdje želi. Onaj iz druge zone, nije mogao besplatno parkirati u prvoj, ali zato jeste mogao u trećoj.

Isti sustav će se primijeniti za cijeli grad.

Najvažnije su to novosti iz nove promjene u sustavu parkiranja koje je predložio gradonačelnik Milan Bandić i koje će biti usvojene na Skupštini idućeg tjedna.
Pokušavalo se i ranije uvesti sustav blokovskog parkiranja, ali je uvijek pao zbog sukoba SDP-a i gradonačelnika.

Kako neslužbeno doznaje 24 sata, u prvom valu nove blokovske podjele, prva zona će biti podijeljena u četiri do šest novih ‘podzona’. Za drugu i treću se planira veći broj podjela.

No, čim se Zagrepčani naviknu na novi sustav, uslijedit će sve veća ograničenja i sužavanje radijusa gdje mogu parkirati stanari.

Razlike u cijenama između blokova u zoni zasad neće biti. Mjesečna povlaštena karta za stanare je sada 100 kuna za I. zonu, 50 za II. zonu i tek 35 za III. zonu.

Novost je i da će zaposlenici obrtnika i tvrtki također moći dobiti povlaštenu kartu iako nisu prijavljeni na adresi tvrtke. Dosad je povlaštenu kartu mogao dobiti automobil koji je registriran na adresu tvrtke ili obrta, što je stvaralo probleme radnicima čiji automobili su prijavljeni na njihove adrese.

Po novome, oni će moći dobiti povlaštenu kartu ako dokažu da rade u tvrtki koja je na adresi za koju se traži povlaštena karta.

tportal.hr

1 Komentar

  1. Ni do sada mi iz Vodnikove 15 i 17, bez obzira što plačamo mjesečnu kartu nismo mogli parkirati, bez 20 minuta traženja parkinga, a sada je kraj nas otvoren hotel Garden čiji gosti zakrče kompletan pločnik, a sad bi još i njihovi zaposlenici trebali dobiti mogučnost plačanja mjesečne karte , a gdje bi svi onda parkirali? Imam i fotografije koje sam snimila i poslala u prometno i komunalno gospodarstvo, ali gospoda se ne javljaju. Rade li još komunalni redari i kada?
    Svojedobno su naše aute odvozili “paukom” i naplačivali kazne, a sada kad se ne usudimo parkirati pred kućom, nikome ništa.