Početna Događanja „Pametno u budućnost“ obrazuje za zanimanja budućnosti

  „Pametno u budućnost“ obrazuje za zanimanja budućnosti

  Nakon provedene analize tržišta rada za autodijagnostiku i za pametne kuće radna  uočena je jasna tržišna potreba za djelatnicima osposobljenim za zanimanja budućnosti, te je Obrtničko učilište izradilo standard zanimanja, a Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih odobrila predložene programe. Također je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dalo odobrenje za izvođenje ovih dvaju programa usavršavanja.

  „Sredstvima projekta nabavljena je oprema za provođenje usavršavanja: funkcionalno didaktički set autodijagnostike i autodijagnostički uređaj te  funkcionalni didaktički set za pametne kuće. Izrađeni su nastavni materijali, u tijeku je izrada e-materijala za potrebe pilotiranja.“ naglasio je prilikom predstavljanja programa ravnatelj Obrtničkog učilišta gosp. Dražen Maksimović.

  „Projekt se trenutno nalazi u fazi informiranja i odabira nezaposlenih polaznika, te i ovim putem pozivamo zainteresirane s područja Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Osječko-baranjske županije da se jave u Obrtničko učilište. Oba usavršavanja provest će se u Zagrebu i Osijeku od sredine listopada do kraja studenog, kada i završava projekt. Polaznici će po završetku usavršavanja dobiti uvjerenja o usavršavanju.“ Poziv svima koji svoju budućnost nalaze upravo u navedenim zanimanjima budućnosti uputila je voditeljica projekta gđa. Darija Čukelj.

  Za sudjelovanje u usavršavanju kroz projekt Pametno u budućnost mogu se javiti:

  • za program dijagnostičar/ka kvarova na motornim vozilima: osobe koje imaju minimalno završeno trogodišnje strukovno obrazovanje iz auto struke – jedno od zanimanja: automehaničar, autoelektričar ili četverogodišnje strukovno obrazovanje u zanimanju automehatroničar ili završenu neku od viših škola tehničkog smjera te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje posla dijagnostičara/ke kvarova na motornim vozilima.
  • za program monter/ka za regulacijske sustave u pametnim kućama mogu se javiti: osobe koje imaju završenu srednju školu u zanimanju: elektrotehničar, tehničar za elektroenergetiku, tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, tehničar za mehatroniku, tehničar za računalstvo, tehničar za elektrostrojarstvo, tehničar za procesnu tehniku, tehničar za telekomunikacije, tehničar za radiokomunikacije, elektromonter, elektromehaničar, telekomunikacijski monter, elektroničar, elektroničar-mehaničar. Potrebno je i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za poslove montera/ke za regulacijske sustave u pametnim kućama.

  Odgovori

  Please enter your comment!
  Please enter your name here