Foto: Facebook/Milan BandićGradonačelnik za svog psa Rudija kaže da je fakin, Alain Delon te da se njih dvojica vole javno i tajno.Otvoren je Zagrebački životinjski kutak. Naime – to je informativni centar o životinjama grada Zagreba, a nalazi se u Ilici – Vlaška 105.

Zamišljen je kao veselo, zanimljivo i humano mjesto s ciljem jačanja svijesti javnosti o savjesnom ponašanju i brizi za životinje.

Prostor je otvoriti gradonačelnik Milan Bandić koji je stigao na otvorenje u društvu svog čupavog prijatelja – psa Rudija za kojeg ističe da je fakin. Dapače, Alain Delon.

[infopunkt 6991 5]

[infopunkt 6991 8]

„Rudi i ja volimo se tajno i javno. Ja volim njega i on mene, to je povratna sprega. Ljubav traje ako je dvosmjerna ulica“, rekao je gradonačelnik.

Ravnateljica ZOO-a Davorka Maljkovića kaže kako će se u prostoru Zagrebačkog životinjskog kutka građani dobiti korisne informacije.

[infopunkt 6991 2]

[infopunkt 6991 3]

Apelirala je i na građane i ljetnim mjesecima da ne ostavljaju pse rijekom ljetnih mjeseci na ulici.

Jadranka Dragović iz Centra Suza kaže kako su u osam godina koliko centar djeluje su naime primili 30 000 poziva te da će kutak za pomoć biti prepoznat od građana.

Svaki dan centar je otvoren od 8 do 20 h, a subotom od 9 do 13 sati.

Gradonačelnik je komentirao i školske udžbenike, koji će naime biti besplatni – ali se neće razmjenjivati.

[infopunkt 6991 9]

Infopunkt.tv