140908_skole i vrtic Kajzerica (2) (1)

Prvog dana početka nove školske godine, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara, otvorio je novi odgojno – obrazovni centar na Kajzerici – Osnovnu školu Kajzerica, IV. Gimnaziju i podružnicu dječjeg vrtića Trnsko.

Naglasivši kako se radi o povijesnom trenutku za Novi Zagreb i naselje Kajzericu, gradonačelnik je najavio da će Centar pohađati oko 1500 djece. „Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta nismo uspjeli dovršiti sve hortikulturne poslove, poput dječjeg igralištea uz dječji vrtić, ali za otprilike dva tjedna dovršit ćemo i to te ćemo pojačati rasvjetu oko škole i završiti prometnicu što izlazi na Aveniju Dubrovnik“, izjavio je Milan Bandić. „Čestitam gradonačelniku i njegovomu timu što su usprkos ovom recesijskom vremenu iznašli sredstva za izgradnju ovoga odgojno-obrazovnoga centra, jer obrazovanje je budućnost ove zemlje“, naglasio je ministar Mornar.

U povodu obilježavanja 80. obljetnice postojanja, ravnatelj IV. Gimnazije, Boris Štimac, otvaranje Centra proglasio je najboljim rođendanskim poklonom te je ponosno podsjetio kako učenici ove jezične gimnazije postižu odlične rezultate na natjecanjima te je uvjeren kako će rad u novim prostorima biti korak dalje u ostvarivanju još boljih rezultata.

Citirajući poznatog pisca koji je rekao kako škola „mora biti najveselije mjesto u svakomu gradu i svakomu selu“, ravnatelj Osnovne škole Igor Rukljač zahvalio je svima koji su pomogli gradnju ove škole te je zaključio kako je sada zadaća na učiteljima, profesorima i svim djelatnicima da školu pretvore u najsretnije mjesto u gradu. „Vrtić Trnsko, kao najstariji vrtić u Novom Zagrebu i prvi namjenski izgrađen objekt, dobio je novi i jedan od najsuvremenijih dječjih vrtića u kojem će se zasigurno odvijati najvrednije, tj. obrazovanje naše djece“, naglasila je ravnateljica Mirjana Mikovčić.