Početna Moj Zagreb Novosti Otkazan prvi let Chicago-Zagreb-Beograd

Otkazan prvi let Chicago-Zagreb-Beograd

let, ilustracijaAir Plus, “charter” tvrtka sa sjedištem u Chicagu, otkazala je prvi izravni let na liniji Chicago-Zagreb-Beograd predviđen za danas, javlja Hina.

Zrakoplov je trebao poletjeti u petak navečer po mjesnom vremenu iz zračne luke Rockford u Michiganu i sletjeti u subotu u Zagreb u 13.40 sati, te u Beograd u 16 sati. Povratak je bio predviđen za nedjelju. U zagrebačkoj zračnoj luci jutros su dobili kratku informaciju da je let otkazan, bez ikakva obrazloženja. Pretpostavlja se da je razlog slabo zanimanje putnika.

Air Plus svojim je korisnicima ponudio jednom tjedno non-stop letove za Zagreb, s nastavkom leta za Beograd, što bi bili prvi izravni letovi iz SAD-a za Hrvatsku nakon 20 godina. Tvrtka je za letove namjeravala koristiti zrakoplove Boeing 767s (235 putničkih mjesta) u vlasništvu američke kompanije Air Swift, iz Phoenixa u Arizoni, koja sa svojih 11 zrakoplova obavlja ‘charter’ letove za velike sportske klubove i turističke agencije.

Air Plus i Air Swift dobili su dopuštenje za održavanje linije Chicago-Zagreb-Beograd i natrag od 17. lipnja do 29. prosinca. Zasad je otkazan samo ovaj inauguralni let i nije poznato što će biti s linijom u budućnosti. (Hina)

2 Komentari

  1. Ja sam bio jedan od 200 putnika koji je trebao uzeti taj prvi let. Nakon cekanja 6 sati najavili su da FAA iz washingtona nije htjeo potpisati ugvor koji bi dozvolio avionu da poleti. Sve sto mogu reci je da je ostalo 200 iznevjerenih tuznih i ljutih dusa. I danas sam kuci dok moj godisnji odmor uzalud prolazi..

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here