Nakon brojnih i uspješnih gostovanja po Hrvatskoj, Zagrebački plesni ansambl napokon u Zagrebu izvodi predstavu „Okvir“, i to 16. i 19. veljače u 20 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Nakon premijere krajem 2021. u ZKM-u, predstava je uspješno izvedena u Šibeniku, Karlovcu, Rijeci, Novoj Gradiški, Slatini i Poreču! Za zagrebačku publiku predstavu igra nova postava ansambla; Luna Lilek, Silvija Musić, Endi Schrötter i Karlo Topolovec.

Kao polazište za umjetnički proces odabrano je propitivanje pojma narcizma – u kojoj mjeri je narcizam prisutan u društvu i pojedincu, koliko je u različitom opsegu dio naše svakodnevice – u suvremenom  društvu u kojem smo svi opterećeni sami sa sobom? Inspiraciju za rad koreograf i autor predstave Borna Babić pronalazi u knjizi Narcizam: poricanje istinskog sebe američkog psihoterapeuta Alexandera Lowena, a o radu kaže: „Oduvijek me zanimala ta kontradikcija između narcističkog i skromnog, a koja je, uvjeren sam, u svima nama. Kad i kako odabiremo jednu od te dvije vlastite strane, što ih aktivira i jesu li ti prijelazi svjesni. Puno sam se puta susretao i prepoznavao u sebi i drugima te dvije pozicije te sam ih poželio dublje razumjeti.“

Borna Babić plesni je umjetnik iz Rijeke, diplomirao je na cijenjenoj nizozemskoj plesnoj akademiji Codarts Rotterdam, a posljednjih nekoliko godina pleše u svjetski poznatoj plesnoj kompaniji Ultima Vez / Wim Vandekeybus u Bruxellesu u Belgiji. Uz Davidea Belottija, koji je ujedno asistent koreografa, Babić potpisuje autorstvo koncepta. Glazbu su napravili Nenad Kovačić i Nils Peschanski, dok scenografiju i kostimografiju potpisuju Zdravka Ivandija Kirigin i Ana Mikulić.

Detaljne informacije pronađite na službenoj web stranici ansambla dok ulaznice za predstavu možete kupiti online ili na blagajni ZKM-u po cijeni 11,00 EUR (82,88 kn). Umirovljenici, studenti i učenici mogu kupiti ulaznice po povlaštenoj cijeni 6,50 EUR (48,97 kn).
Link za ulaznice 16. veljače – LINK
Link za ulaznice 19. veljače – LINK