Predstava „Živjet ćemo bolje“ po romanu Maje Hrgović, u režiji Senke Bulić, premijerno izvedena 16. siječnja 2016. godine  ponovno je na repertoaru Zagrebačkog kazališta mladih i to u četvrtak, petak i subotu, 24., 25. i 26. ožujka te petak, subotu i nedjelju 1., 2. i 3. travnja 2016. godine.

Roman Maje Hrgović poprište je verbalnih i fizičkih okršaja stereotipne balkanske, ratom opterećene obitelji toliko zaoštrenih odnosa da je puknuće šavova koji ju drže na okupu jedina izvjesna opcija.

„Već i sama činjenica da u predstavi nema ‘praznih’ ni sporednih uloga mnogo govori o tome koliko je autorskog povjerenja Senka Bulić uložila u tekst Maje Hrgović, a koliko su mu zdušno koautorski pristupili glumci.” (…) „Emocionalni teroristi vrlo su često žene, posebno profesionalno nerealizirane žene, koje mrze svoje domaćinske uloge, ali ne usuđuju se izaći iz njihova ‘zaklona’. Predstava Živjet ćemo bolje vjerojatno je prva domaća predstava koja ne sentimentalizira ulogu ženskog zlostavljača, već je pokušava analitički razobličiti, baš kao i emocionalno istražiti bez pritiska cenzure.” (…) „Maja Hrgović i Senka Bulić napravile su predstavu koja inzistira na feminističkom principu kako ga je davnih dana formulirala Gloria Steinem: ‘Ne možeš biti i mazohistica i feministica. Biraj!’ I sama predstava odabire kritiku žrtvovalačkih identiteta, glumački uspostavljajući svijet su-ranjivosti, a ne su-zatvorenosti. U teatru je veoma teško otvoriti Pandorinu kutiju nasilja i učiniti da sudionike ne ‘raznese’ golema banalnost zla. Redateljica Senka Bulić s ansamblom ZeKaeM-a svakako je uspjela u toj zahtjevnoj, reformatorskoj misiji.” (Novi list)

Stoga nipošto nemojte propustiti sljedeću izvedbu.

Glume: Nataša Dangubić, Katarina Bistrović Darvaš, Neda Arnerić, Barbara Đurović, Milivoj Beader, Dajana Čuljak, Filip Nola, Petar Leventić, Stipe Kostanić, Damir Šaban i Damir Martinović Mrle.