Autor:
Infopunkt.tv /Online-Zagreb.hr

– Za sada postoje osnovane sumnje kako su 22 osobe umiješane u namještanje što tijeka, što rezultata nogometnih utakmica i klađenja vezano za te nogometne utakmice. Od 22 osobe koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem 20 ih je hrvatskih državljana, a dvoje su slovenski državljani,- rekao je Krunoslav Borovec na konferenciji za novinare u MUP-u na Savskoj cesti.

Borovec je potvrdio da je riječ o utakmicama prve hrvatske nogometne lige te istaknuo da kriminalističko istraživanje ima i međunarodni karakter, a osim suradnje sa Saveznom Republikom Njemačkom ostvarena je i suradnja s policijama još nekoliko europskih država. O kojim se konkretno zemljama radi nije želio otkriti s obzirom da kriminalističko istraživanje tek treba protegnuti na njih.

– Za sada postoje okvirne vrijednosti, otprilike se po utakmici može govoriti o 150 do 300 tisuća eura. O ukupnom iznosu novca moći ćemo govoriti na kraju krimnalističkog istraživanja,- odgovorio je Borovec na pitanje novinara.

U tijeku su uhićenja i privođenja više osoba, zbog sumnje u namještanje nogometnih utakmica i prijevare prilikom klađenja, u sklopu kriminalističkog istraživanja koje Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, u suradnji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi na području više policijskih uprava.

Podrška Hrvatskog nogometnog saveza

Priopćenjem se oglasio i Hrvatski nogometni savez koji je danas službeno izviješten o uhićenju i privođenju više osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u ilegalnom klađenju u svrhu ostvarivanja većih novčanih dobitaka na kladionicama.

“Hrvatski nogometni savez pozdravlja i podržava sve napore i aktivnosti Policije i USKOK-a na suzbijanju ove vrste međunarodno rasprostranjenih kriminalnih aktivnosti, koje nanose ogromnu štetu nogometu i sportu u cjelini.

Hrvatski nogometni savez i dalje će tijesno surađivati sa Policijom i ostalim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, sa ciljem i u nastojanju da se u najskorije vrijeme utvrde krivci i da isti budu primjereno kažnjeni.

Odmah po povratku predsjednika HNS-a g. Vlatka Markovića i glavnog tajnika g. Zorislava Srebrića, sa Kongresa FIFA-e u Južnoj Africi, biti će sazvana izvanredna sjednica Izvršnog odbora HNS-a, na kojoj će se utvrditi redoslijed mjera i radnji koje će se poduzeti prema članovima nogometne organizacije, za koje se utvrdi da su sudjelovali u inkriminiranim radnjama,” navodi se u priopćenju HNS-a.

Krunoslav Borovec o mreži kriminala

[local /wp-content/uploads/2010/06/V_003.flv nolink]

Krunoslav Borovec o zaradama

[local /wp-content/uploads/2010/06/V_004.flv nolink]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here