Početna Mozaik Odgovorima na anketu do web platforme za doniranje i filantropiju

Odgovorima na anketu do web platforme za doniranje i filantropiju

anketom do web platforme
Foto: Pixabay

Anketa o doniranju i filantropiji prvi je korak u pokretanje nove web platforme za građansko financiranje organizacija civilnog društva. Model platforme je inovativan – kombinira pretplatu, doniranje, crowdfunding i crowdsourcing.

Platforma je prvenstveno orijentirana na manje i mlade organizacije civilnog društva koje trebaju pomoć u pokretanju inicijativa manjeg opsega i budžeta. Financirajući po jednu inicijativu svakog dana, ukupno će se poduprijeti 365 različitih društveno korisnih inicijativa godišnje.

Novčana sredstva za financiranje inicijativa prikupljaju se donacijama te je stoga glavni cilj ove ankete vidjeti koje su mogućnosti donacija hrvatskih građana.

Donatori imaju potpunu kontrolu nad izborom tipova inicijativa koje žele financirati i kolikim postotkom svoje donacije, što im nudi fleksibilnost u podržavanju onih inicijativa koje su im najzanimljivije i najbliže srcu.

Prema konzervativnim projekcijama, u prvoj godini dana ova platforma može privući 1.890 donatora, prikupiti i raspodijeliti oko 3 milijuna kuna te tim sredstvima financirati brojne inicijative korisne društvu i zajedinici.

Naravno, brojke je važno potvrditi istraživanjem, stoga se pozivaju svi građane da izdvoje tri minute svoga dana i ispune ovu anketu:

https://docs.google.com/forms/d/1oT9Ze3t54Rj9mIYxl7iIdjonWy2dEcBRvt6TDfmUk1k/viewform

Rezultati ankete pomoći će u izradi platforme koja bi, dugoročno gledano, mogla biti vrlo korisna našem društvu.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here