Predstava “Noćni život”, nastala po tekstu Ivana Vidića, u režiji Paola Magellija gostuje u petak 6. listopada na 57. međunarodnom kazališnom festival MESS u Sarajevu, koji traje od 30. rujna do 8. listopada. Ovogodišnje, 57. MESS-a otvorila je 30. rujna predstava «Slijepi pjesnik» belgijske trupe Needcompany, vrhunskog umjetnika i višestrukog festivalskog laureata Jana Lauwersa. U devet festivalskih večeri publika će imati priliku vidjeti 22 predstave iz 13 država, vrlo različite po sadržaju kako u teatarskim formama tako i po temama – od plesnog teatra do marionetske opera te teatra-predavanja i performansa.

„Noćni život“ je dramsko djelo koji govori o sveopćem i raširenom stremljenju, gotovo pa čežnji današnjice – kako napraviti opću i sveobuhvatnu promjenu društvene, ekonomske, političke i duhovne stvarnosti. Zadatak koji je pred sebe postavljalo cjelokupno dvadeseto stoljeće, stoji pred ljudima i na početku dvadeset i prvog, samo promijenjen, multipliciran i proširen u svim smjerovima – i taj zadatak postaje zahtjev vremena, sve ogorčeniji, odrješitiji i odlučniji – da bi se opstalo na zemlji treba promijeniti cjelokupnu društvenu stvarnost. Je li način za to ustanak, pobuna, revolucija? Glasovi i ideje o tome dopiru sa svih strana, ciljevi mnoštva su različiti i traje opća i sveobuhvatna kakofonija. U Noćnom životu grupa nezadovoljnika zauzima gradski trg i tamo podiže barikadu. Revolucionari se učas pretvaraju u reakcionare kad su njihovi interesi u pitanju, tako da kad padne noć oni s lakoćom postaju i grupa sebičnih lopova koji razvlače istu barikadu da bi stvari prodali pod sekundarnu sirovinu. U ratu ideja i ideologija, u kovitlacu koji oponaša onaj revolucionarni, u brzim izmjenama visokog i niskog jezika, plemenitih i niskih strasti, traje komedija koja se učas može okrenuti u kaos i nasilje.

U sjajnoj predstavi za čiji je predložak Ivan Vidić dobio Držićevu nagradu  – glume: Pjer Meničanin, Katarina Bistrović Darvaš, Doris Šarić Kukuljica, Urša Raukar, Lucija Šerbedžija, Barbara Prpić, Vedran Živolić, Frano Mašković, Anđela Ramljak, Nataša Dangubić, Hrvojka Begović, Filip Nola,  Zoran Čubrilo, Milivoj Beader i Sreten Mokrović.