Mediji ih zovu “makedonski next big thing”. Okupljeni su oko pjevača, gitarista i producenta Nenada Stefanovskog i prvi put sviraju u Zagrebu. Oni su “Foolish Green”.

Foolish green

Foolish Green će u KSET-u nastupiti 4. veljače u sklopu drugog ovogodišnjeg “Artcoustic”-a, programa na kojem – kako kaže službena Facebook stranica – “glazbena kultura koketira sa likovnom”.

Bend u čijoj se glazbi zvukovi brit rocka i dream popa suprostavljaju mediteranskoj atmosferi u jedinstveni psihodelični pop prvi puta dolazi u Zagreb. Njihov unikatni zvuk na terapija.net nazvali su Nova makedonska psihodelija, a na muzika.hr zaključili da bi, da su recimo britanski bend, dobili etiketu najbolji bend na svijetu u malo više vremena nego što treba novom NME-u da izađe.

Okupljeni oko pjevača, gitarista i producenta Nenada Stefanovskog, ovaj šesteročlani sastav 2013. godine izbacio je album “Escape” čiju je kvalitetu prepoznalo i nekoliko domaćih glazbenih kritičara i portala. Tako se album našao i na nekim regionalnim top listama za 2013., a bend je dobio priliku svirati i kratku nizozemsku turneju.

Ulaz se otvara u 20:00, a koncert Foolish Greena počinje u 22:30. Karte možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 20kn u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i KSET-u (Unska 3) ili na ulazu kluba na dan koncerta po cijeni od 30 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

Autor: Zagrebonline Press