Foto: zgh.hrNakon više od dvije godine, danas je u naselju Novi Jelkovec svečano obilježen nastavak gradnje srednje škole.

Novi ugovor potpisan je s Zagrebgradnjom u vrijednosti 50.302.033,91 kuna, a rok za završetak je 12 mjeseci. Na gradilištu su bili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, član Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Tolić, predstavnici Grada, Zagrebačkog holdinga te izvoditelja radova.

-Ovo je velika i važna investicija za Zagreb, vrijedna 50 milijuna kuna i svi bi trebali gurati ova kola zajedno na dobrobit grada. Neću govoriti o prošlosti i o ljudima koji su ovaj projekt trebali realizirati prije tri godine. Nisu, i zato smo danas ovdje i učinit ćemo sve da završimo do početka sljedeće školske godine, iako je rok 12 mjeseci. Jer ako ne završimo do početka sljedeće godine kao da nismo ništa radili jer bi s otvorenjem morali čekati još godinu dana. Vjerujem da će za deset mjeseci ovdje biti lijepo, a do tada želim da izvoditelji radova vrijedno nastave s gradnjom, a kolege iz Holdinga neka pripreme sve papire kako bi se za dva tjedna ponovno našli na još jednom gradilištu, a to je škola u Iverju- rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, dodavši da će do nove godine biti uvedena nova autobusna linija Novi Jelkovec- Glavni kolodvor, koja će naselje još bolje povezati s gradom.

Srednja škola u naselju Novi Jelkovec planirana je kao stručna škola u programima ELEKTROTEHNIČAR i TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO, kapaciteta 600 učenika. Sastoji se od 4 funkcionalne cjeline (4 građevine) i to od škole s 24 učionice i 15 kabineta, sportske dvorane i bazenskog kompleksa sa svim pratećim sadržajima te skloništa.

Podsjetimo, radovi na izgradnji srednje škole započeli su 17.listopada 2008. godine, prekinuti su 18.srpnja 2011.na zahtjev izvođača , a do sada je završeno je 30% radova na objektu. http://www.zgh.hr/