prosvjed-radnika-gredeljaUdruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) najavila je sutra u 14.30 sati prosvjed bivših radnika TŽV Gredelj.

Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) održala je konferenciju za medije na temu “Zašto će prosvjedovati bivši radnici TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju” te su najavili štrajk sutra u 14.30 sati ispred Tvornice željeznih vozila Gredelj zbog nepoštivanja zakona o radu i neisplaćena duga prema otpuštenim radnicima.

Predsjednik URSH-a Damir Jakuš izjavio je kako su inspekcijski nadzori utvrdili da se prava preostalih zaposlenih, njih oko tisuću, od ulaska TŽV-a Gredelj u stečaj u studenom prošle godine, sustavno krše jer svaki mjesec dobivaju produljenje ugovora o radu za samo mjesec dana.

[infopunkt 6984 2]

“Štrajkom tražimo da se odgovori na pitanja koja su radnici, vjerovnici, pismenim putem uputili stečajnom upravitelju TŽV-a Gredelj i Trgovačkom sudu, a koji nisu odgovorili na pitanje što se događa sa stečajnom masom, tj. neoperativnim zemljištem, kada će ono biti prodano i isplaćena dugovanja prema vjerovnicima”, naglasio je Jakuš.

[infopunkt 6984 3]

Predsjednik Samostalnog sindikata radnika TŽV Gredelj, Željko Starčević, koji je bio zaposlenik ove tvrtke 37 godina, izjavio je kako je iz poduzeća samo prošlog mjeseca otpušteno dvadesetak ljudi.

[infopunkt 6984 7]

[infopunkt 6984 8]

Infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here