U srijedu 18. veljače na Zagrebačkom velesajmu otvorena su dva sajma: Zagrebački sajam nautike te Hotel&Gastroteh. Odražavaju se u punih pet paviljona na površini od 13.800 kvadratnih metara, a predstavit će oko 400 izlagača iz čak 34 zemlje svijeta.

Na Zagrebačkom velesajmu od 18. veljače moguće pogledati dva sajma
Foto: Službene stranice Zagrebačkog velesajma

“Naši brendovi Nautika i Hotel&Gastroteh otvaraju ovogodišnju sezonu sajmovanja. Oko 400 izlagača koji izlažu na sajmovima naši su partneri. Vez na suhom uz kamenice i vrhunsko vino privlačna su kombinacija za provod na zagrebačkom velesajmu”, izjavila je direktorica Zagrebačkog velesajma Marina Pavković.

“U paviljone su uplovile jahte i barke, a vrhunski gastro majstori nude probrane delicije.
U svoje ime odajem priznanje timovima koji su radili ove sajmove i njihovim voditeljima te koordinatorima Slavici Lakić, Zoranu Ušuriću i Bojanu Markovu. Plovite našim paviljonima i uživajte u ponudi hrvatske enogastronomije”, dodala je prilikom otvaranja.

Sajam NAUTIKE

U četiri paviljona (8a, 9, 11a i 10a) Zagrebačkog velesajma bit će izložena bogata ponuda brodova, brodskih motora, opreme za ronjenje, ribolov i jedrenje te nautičke odjeće i obuće, što ovu priredbu redovito čini dobro posjećenom, kao i poslovno najuspješnijim nautičkim sajmom u regiji. Gotovo svi domaći brodograditelji koji uspješno opstaju na tržištu spremaju svoje nove modele koje će predstaviti nautičkoj publici.

Atrakcije Nautike su sportska jedrilica i550-424, remek djelo brodske samogradnje te veslačka barka grg 620 u postupku izgradnje. U bazenu u paviljonu 10a ronioci iz Hrvatske i inozemstva demonstrirat će svoje umijeće, a Goran Čolak, aktualni Guinessov rekorder u dužini ronjenja na dah na konferenciji za medije najavit će obaranje svojeg rekorda koji iznosi 23 minute i 1 sekundu.

Svaki posjetitelj kupljenom ulaznicom može sudjelovati u bogatoj nagradnoj igri i osvojiti gumeni čamac YAM 310S s vanbrodskim motorom Yamaha F6CMHS, vikend krstarenje za šest osoba na jahti Mirakul i brojne druge atraktivne nagrade.

Zagrebački sajam nautike otvoren je do nedjelje, 22. veljače.

HOTEL & GASTROTEH

Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu, stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera.

Na sajmu Hotel&Gastroteh očekuju nas svakodnevne pripreme i degustacije autohtonih hrvatskih proizvoda, majstorije poznatih kuhara i već nezaobilazno natjecanje 10 najboljih hrvatskih kuhara prošle godine “CRO TOP 10”.

Sajam se održava u paviljonu 8 i traje do subote 21. veljače.

Tekst preuzet sa službenih stranica Zagrebačkog velesajma

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here