sajam stipendija, arhivaViše od 4000 pojedinačnih stipendija od kojih oko 800 za studij u inozemstvu danas se predstavlja na Sajmu stipendija u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Ovaj šesti po redu sajam koji se inače održava jednom godišnje organizatori smatraju središnjim nacionalnim događajem u području visokog obrazovanja. Traje samo jedan dan, danas od 10 do 18 sati pa svi koji žele iskoristiti pogodnosti stipendiranja neka odmah krenu prema Sveučilišnoj. Ondje će se moći sve saznati o čak 70 programa stipendiranja.

Na Sajmu stipendija sudjeluje 12 stranih te 18 domaćih izlagača. Osim hrvatskih izlažu i strana visoka učilišta, državne institucije (ministarstva, gradovi i županije), veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke te neprofitne organizacije (zaklade i udruge). Gosti dolaze iz niza europskih zemalja, SAD-a, Kanade i Japana.

sajam stipendija, arhivaU sklopu ovogodišnjeg Sajma bit će održan okrugli stol na temu Novosti u visokom obrazovanju: mjere za poticanje međunarodne mobilnosti. Po prvi puta bit će predstavljeni planovi, izmjene i dopune zakonske regulative i administrativnih procedura kojima će se povećati međunarodna mobilnost hrvatskih studenata i profesora. Na okruglom stolu govorit će stručnjaci i predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH, Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta VERN’.

Za sve koji nisu u mogućnosti doći u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu ostaje mogućnost posjete online na portalu www.stipendije.info, Do 1. svibnja 2011. godine bit će dostupne sve informacije o izlagačima i predstavljenim stipendijama.

Sajam stipendija organizirao je Institut za razvoj obrazovanja (IRO).