Siječanj 2015. godine za Zagreb je počeo sjajno. Zapravo, može se reći da nastavlja tamo gdje je prosinac na krilima adventa završio. Ne otkrivamo toplu vodu izjavom da Zagreb sve više postaje pravi hit među turistima iz cijelog svijeta.

Potvrda tomu su i posljednje brojke iz Turističke zajednice Grada Zagreba koje kažu da je Zagreb u siječnju ove godine posjetilo čak 20 posto više turista nego lani. Ti isti turisti ostvarili su gotovo 80.000 noćenja u samo jednom mjesecu što je porast od 23 posto u odnosu na isti period u 2014-oj. Najviše su nas posjećivali iz Italije, Južne Koreje, Njemačke i BiH.

Istovremeno i sigurno na nekoliko razina povezano s tim – gradu Zagrebu u samo 24 sata stižu dva značajna priznanja. Nakon što je proglašen jednim od najboljih europskih gradova u poticanju mobilnosti, na portalu European Best Destinations i kroz javno glasovanje turista diljem Europe pozicioniran je kao jedna od najboljih i najpoželjnijih europskih destinacija za 2015. godinu. Prošle godine Zagreb je zauzeo drugo mjesto što znači da već dvije godine zaredom prikuplja glasove sa svih strana svijeta i ostaje na listi nekoliko najpoželjnijih putovanja u Europi.

Koliko god subjektivno i ovisno o raspoloženju te aktivaciji samih posjetitelja portala EBD, ostaje zabilježeno da je Zagreb dobio veći broj glasova od puno “razvikanijih” destinacija poput Pariza, Rima, Budimpešte, Milana, Madrida ili Barcelone.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here