Građanima grada Zagreba, posebno onima koji stanuju u samom centru, odnedavno je na raspolaganje stavljen mljekomat Poljoprivrednog gospodarstva “Kiseljak” iz Krapine. 

mljekomat

“Službenom” otvorenju prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji su i “otvorili sezonu” kupovine i kušanja domaćeg mlijeka u centru Zagreba. Dućan se nalazi u prostorima trgovine zdravom hranom “Juice Box” u Vlaškoj ulici na broju 72b.

Tom prigodom, zamjenica je istaknula kako od sada Zagrepčani imaju mogućnost da i u centru Zagreba, na vrlo jednostavan način, kupe domaći proizvod naših mljekara. “Ovo pokazuje i lijepu suradnju i uzajamnu pomoć tri županije Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Grad Zagreb. Mi ćemo pomoći i da na ovaj način promoviramo prodaju mlijeka, a ističem da Grad Zagreb podupire poljoprivrednu proizvodnju i sudjeluje u potpori mljekarsko stočarskim zadrugama”, istaknula je Švaljek i dodala da je sigurna da će ovo mlijeko pronaći svoje kupce u Gradu Zagrebu.

Gospodarstvo Kiseljak član je mljekarsko – stočarske zadruge Proizvodi sela koja okuplja 11 proizvođača mlijeka s područja Krapinsko–zagorske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. Projekt direktne prodaje mlijeka pokrenut je ove godine na području Zagreba.

Izvor: Službene stranice Grada Zagreba