Foto: zagreb.hrU povodu finala društveno odgovorne akcije sigurnosti u prometu Zajedno u školu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i Tigar Teo, maskota Allianza Zagreb d.d., rano jutros pustili su u rad preventivni mjerač brzine u Ulici Antuna Šoljana – u neposrednoj blizini Osnovne škole Ante Kovačića.

Postavljanje mjerača rezultat je tradicionalne akcije Antene Zagreb u povodu početka školske godine, u kojoj su građani nominirali opasne prometnice koje djeca prelaze na putu do svojih škola. Nakon što se u prvom tjednu nastave provelo mjerenje brzine na pet nominiranih kritičnih lokacija, kao najopasnija je izabrana upravo Šoljanova ulica.

Gradonačelnik je i ovom prilikom naglasio da svim sudionicima prometa sigurnost djece i mladih mora biti na prvom mjestu, te dodao da će – tamo gdje se ukaže potreba – također biti postavljena identična signalizacija.

Cilj akcije Zajedno u školu, realizirane u suradnji Grada Zagreba, MUP-a i Allianz osiguranja, jest podići svijest vozača o početku školske godine, odnosno o povećanom broju djece na cestama s posebnim naglaskom na sigurnost u prometu.

www.zagreb.hr