Foto : Infopunkt.tvPremijer Zoran Milanović posjetio je tvrtku Ericsson Nikola Tesla gdje je nazočio prezentaciji o toj kompaniji s naglaskom na zapošljavanje 150 visokoobrazovanih zaposlenika u ovoj godini te širenju R&D (istraživačko-razvojne) aktivnosti/odgovornosti u kompaniji.

Tijekom posjeta Ericssonu Nikoli Tesli predsjednik Vlade RH obišao je i tehnološki park, a nakon obilaska se osvrnuo na tvrtku i zapošljavanje riječima – Ericsson nije prosjek, on je pozitivna anomalija.

[infopunkt 7447 2]Milanović o Ericsson Nikola Tesla

[infopunkt 7447 3] Kovačević o Ericsson Nikola Tesla

Na novinarsko pitanje o tom kako to da su neki poput čelnika oporbe Tomislava Karamarka izabrali drugu kolonu – premijer je rekao kako se to njih treba pitati ali je pritom istaknuo: “Svatko bira svoj put i putanje”.

O tom što će biti nakon kolona u gradu na Dunavu te kako će Vukovar živjeti sutra Milanović kaže: „Evo, ekipa je jučer otišla, zabava je završila, izgalamili su se neki među njima i sada treba nastaviti tamo dalje živjeti. Vukovarci su, kad je Vukovar u pitanju rekli svoje prije pola godine, većina je izabrala mir, suživot i toleranciju, što nije jednostavno u Vukovaru. Nisu Vukovar i Samobor isto. Za to su se ljudi opredijelili, a nekima to očito ne odgovara“.

Dodao je i to kako nisu Vukovar i Samobor isto, a da su Vukovarci izabrali mir.

[infopunkt 7447 5] Milanović o Vukovaru

Na pitanje – hoće li nakon jučerašnjih događaja uopće biti razgovora predstavnika Vlade i Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, premijer kratko odgovara: „O tome sam sve jučer rekao“.

Infopunkt.tv