U četvrtak, 12. studenog u 9,00 sati, u kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorit će Međunarodnu startup konferenciju Zagreb Connect koju drugu godinu zaredom, s ciljem predstavljanja poslovnih ideja potencijalnim investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima, organizira Grad Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael u Hrvatskoj, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Zagrebačkim velesajmom.

Ove godine, u borbu za osvajanje 125 tisuća kuna uključilo se više od 70 startup timova od kojih je odabrano 15 finalista: Adopto, Amodo, Connected Analytics, Canelio, GamingBattleGround, Liana, Mogy, MORSKA VIDRA d.o.o., Nautical Booking, SailRouter, Smart Lumies, STEMI – Learning by Creating, TeamPlayers, Tourgent, VIDEOREHA i Vision.

Uz pitch natjecanje sudionici će imati priliku upoznati se s načinima poslovanja u Hrvatskoj, kako odabrati odgovarajućeg ulagača i poslovnog anđela, kako okupiti uspješan startup tim, kako iz startup-a izgraditi milijun dolara vrijednu tvrtku te koje greške izbjeći prilikom komercijalizacije.

Prošlogodišnji Zagreb Connect postigao je izniman uspjeh okupivši preko 350 nacionalnih i međunarodnih sudionika koji su prepoznali Zagreb Connect kao idealnu priliku za međusobnu suradnju i ostvarenje poslovnih prilika. Pobjedu prvog Zagreb Connect-a odnijela je Mash.me aplikacija koja omogućuje snimanje videa s trodimenzionalnim likovima bez stručnog poznavanja animacije i korištenja skupe opreme.