Zagreb startupGrad Zagreb, u suradnji s Veleposlanstvom Izraela, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) te Zagrebačkim velesajmom organizira start–up konferenciju “Zagreb Connect”, što će se održati 12. i 13. studenoga 2014. u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma – najavljeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi na kojoj su, uz gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i njegovu zamjenicu Sandru Švaljek te pročelnicu Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirku Jozić sudjelovali i predstavnici suorganizatora Konferencije: Veleposlanica Izraela u RH Zina Kalay Kleitman sa suradnicima, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG – BICRO Boris Guina te direktorica Zagrebačkog velesajma Marina Pavković. 

Ove godine pokreće se Zagreb Connect, novo poslovno događanje u Gradu Zagrebu. Cilj je omogućiti poduzetnicima početnicima i start – up tvrtkama iz Hrvatske i regije da predstave svoje poslovne ideje potencijalnim investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima. Prvi dan konferencije natjecateljskog je karaktera – start–up tvrtke predstavit će se investitorima kroz tzv. pitch-eve, dok je drugi dan rezerviran za predavanja start-up stručnjaka i panel rasprave – izložila je zamjenica Sandra Švaljek dodavši da će partneri konferencije s iskustvom upravljanja razvojnim procesom start-up projekata odabrati dvadeset najperspektivnijih, mentorirati ih i pripremiti za predstavljanje na konferenciji Zagreb Connect.

Gradska uprava prepoznaje svoju novu ulogu koju joj nameće današnja gospodarska situacija u zemlji i u našem okruženje. Želimo Grad Zagreb staviti na kartu Europe i svijeta kao povoljnu lokaciju za poslovanje svih poduzetnika, a osobito onih u brzorastućim tvrtkama baziranim na znanju i visokim tehnologijama. Želimo stvoriti povoljno okruženje za rad takvih tvrtki i učiniti zagrebačku start – up zajednicu prepoznatljivom u očima investitora i poslovnih anđela. Stoga smo angažirali svoje ljudske i materijalne resurse kako bismo organizirali ovu kongerenciju koja je prilika za ostavrivanje kontakata i sinergije među osnima koji svojim primjerom svjedoče o mogućnostima razvoja našeg grada, Republike Hrvatske i šire – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Veleposlanica Republike Izrael Zina Kalay Kleitman čestitala je gradonačelniku Bandiću i cijelom timu na inicijativi za ovaj projekt kojemu se Veleposlanstvo rado pridružilo. Izrael je poznat po start-up zajednici koja je prepoznata kao okosnica razvoja.

Vjerujem kako će upravo Zagreb Connect iznjedriti kvalitetne projekte i istaknuti značaj i potencijale rastuće start up zajednice srednje i jugoistočne Europe – nadovezao se Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave  HAMAG-BICRO, tvrtke koja, kao je naglasio, intenzivno radi na pripremi VC fonda – fonda rizičnog kapitala koji će biti namijenjen start-up tvrtkama s visokim potencijalom rasta i potrebom za kapitalom u ranoj fazi financiranja.

S presice je upućen poziv predstavnicima start–up zajednice da se do 26. listopada prijave i sudjeluju u pitching natjecanju te tako iskoriste priliku za osvajanje vrijednih novčanih nagrada i za predstavljanje potencijalnim investitorima.

Prijava za start-up natjecanje i više informacija o konferenciji na službenoj stranici: zagrebconnect.zagreb.hr

Kako se čulo, najbolje projekte očekuju vrijedne nagrade: 

1. 50.000,00 kn
2. 30.000,00 kn
3. 20.000,00 kn
4. Nagrada Grada Zagreba za tvrtke sa sjedištem na području grada Zagreba 25.000,00 kn + besplatan program inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb na godinu dana.

Na konferenciji će sudjelovati svjetski priznati stručnjaci – Tomer Dvir – osnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Soluto (Izrael),Marcel Shaton – glavni direktor ISERD-a (Izraelsko – Europska direkcija za istraživanje i razvoj), Joško Bobanović – partner u VC fondu Sofinnova i Christoph Sollich – mentor Founder Institute-a. S Hrvatske strane sudjelovat će Saša Cvetojević – Poslovni anđeo CRANE-a i suosnivač ZIP-a, Ivo Špigel – suosnivač ZIP-a, Darko Liović – predsjednik uprave HAMAG-BICRO-a, Sergej Lugović –profesor na Tehnološkom veleučilištu u Zagrebu te Ivan Brezak Brkan – glavni urednik i osnivač portala Netokracija.

Kroz panel rasprave, prilike i probleme s kojima se susreću start-up tvrtke, predstavit će uspješni start-up poduzetnici –Dragan Oremuš – suosnivač i član uprave tvrtke Possimus IT d.o.o., Julian Oehrlein – suosnivač i glavni operativni direktor tvrtke Oradian, Luka Abrus – glavni izvršni direktor tvrtke Pet minuta i Shanir Ovadia – suosnivač tvrtke Go4star.

Svjesni značaja i potencijala rastuće start-up zajednice srednje i jugositočne Europe, Grad Zagreb zajedno s ostalim partnerima konferencije želi dodatno osnažiti poduzetničku i ulagačku klimu pomažući poduzetnicima početnicima ideje pretvoriti u uspješna poduzeća. Zagreb Connect će, iz perspektive investitora, biti jedinstvena prilika za otkrivanje novih projekata, visokokvalitetnih novih poduzeća te razmjenu dobre prakse.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here