Po peti put projekt Kreativna Hrvatska donio je rukotvorcima priliku za promociju u izlozima jedne od vodećih hobby&art trgovina u Hrvatskoj, Puls hobby&art u King Crossu, Zagreb.

Naime, 12. listopada počeo je peti krug projekta osmišljenog kao podrška kreativcima koji svakodnevno stvaraju proizvode, a bore se za svoje mjesto pod suncem.

Cilj projekta jest promocija kreativaca iz cijele Hrvatske koji nemaju svoje izložbeno – prodajne prostore, a imaju svoje obrte, tvrtke ili registrirane radinosti te im omogućiti da se predstave široj javnosti i opstanu unatoč konkurenciji crnog tržišta.

Idejna začetnica projekta je Natalija Borčić, vlasnica Puls hobby&art storea, koja uz pomoć svojih djelatnica među brojnim prijavljenima bira one koji će sudjelovati u projektu.

Zainteresirani se prijavljuju putem Facebook stranice Kreativna Hrvatska i izlažu tijekom dva mjeseca no ovoga će puta, zbog blagdana to biti nešto duže, do 2. siječnja.

Do tada će se u izlogu Puls hobby&art storea moći vidjeti i kupiti proizvode Dibie Host većini znanu pod imenom Bibi Pehin, Kristine Vuk, Onyx art, Mihaele Mirković, M and M Resin Art for You i Sanja i Milana Zvekana.

Sanja Zvekan

S obzirom na to da su izlagači prethodnih mjeseci zahvaljujući sudjelovanju u ovom projektu primijetili znatno veću posjećenost svojih društvenih mreža, u ovom krugu birali su se i izlagači za virtualno predstavljanje.

Ana-Marija KalcKrsne košuljice s imenom AnArt, Iva PešutVilinsko tkanje, Matilda Sporiš – MATIA i Sandra Rok – Rock kištrica bilja tijekom iduća dva mjeseca predstavit će se upravo putem Facebook grupe Kreativna Hrvatska koja iz mjeseca u mjesec broji sve više pratitelja.

Krsne kosuljice s imenom AnArt

U proteklih osam mjeseci u sklopu ovog projekta predstavljeno je ukupno 18 rukotvoraca, kreativnih i vrijednih ljudi koji svakodnevno traže svoje mjesto na tržištu, a svi redom ističu kako im je projekt Kreativna Hrvatska donio veću vidljivost na društvenim mrežama i veći broj narudžbi.