Kuhaona, mjesto koje svojim mirisima, okusima i zanimljivim tematskim radionicama redovito privlači veliki broj zaljubljenika u gastronomiju, jučer se pretvorila u pravo malo kraljevstvo.

Kombinirajući vještinu, talent, znanje i maštu dvije vrhunske zagrebačke gastro umjetnice: Priske Thuring, chefice restorana Dubravkin put i Petre Jelenić, pastry chefice slastičarnice Mak na konac, s bogatim aromama Kraljevskog Pana, kreirana je zabavna i edukativna kuharska radionica, čija je tema zasjenila sve dosadašnje.

Naime, ovoga puta u pitanju je bio „Kraljevski ručak“, kojeg su i više nego uspješno pripremali savjetnik Danskog veleposlanstva – Tomislav Gugo, novinari i food bloggeri – Morana Zibar, Zoran Vitas, naša novinarka i predsjednica udruge za inkluziju osoba s invaliditetom ‘Mogu sve’Anja Mihaljević te ljubitelji dobre hrane i kapljice iz javnog života – Davor Meštrović, Josipa Pavičić te Andrea Andrassy.

anja-mihaljevic-i-morana-zibar
Anja Mihaljević i Morana Zibar u akciji

Tijekom četverosatne radionice koja je održana u prekrasnom i funkcionalnom prostoru, pripremljena su i degustirana jela koja se odlično sljubljuju s Kraljevskim Panom ili je on jedan od njihovih sastojaka, poput jakobovih kapica s pancetom, pivskih bbq rebrica s prilogom od tikvica u pivskoj tempuri te pohanih čokoladnih tartufa kao desert.

kuhaona-4

Da se Kraljevski Pan sjajno nadopunjuje s delicijama vrhunske kuhinje, ne čudi s obzirom na njegovu jedinstvenu recepturu u kojoj se koriste dvije vrste hmelja i dvije vrste slada, što rezultira posebno pitkom, gotovo karamelastom aromom. Crveno pivo koje s ponosom nosi epitet kraljevskoga, po prvi put je spravljeno u čast posjeta danskoga kraljevskog para Carlsbergovoj pivovari u Koprivnici, 23. listopada 2014. godine. Upravo je tako Pan Kraljevski postao jedino hrvatsko pivo pripremljeno za živućeg monarha, dansku kraljicu Margaretu II.

Josipa Pavičić
Josipa Pavičić

Ukoliko do sada niste imali hrabrosti eksperimentirati s neobičnim spojem piva i hrane, svakako probajte; rezultat je kraljevski!

Foto: Nina Đurđević