Međunarodnu godinu borbe protiv siromaštva Caritas Zagrebačke nadbiskupije obilježava brojnim akcijama i aktivnostima jer ekonomska kriza na jako pogađa najslabije bolesnike, umirovljenike, višečlane obitelji…

U nastojanju da se konkretnim djelovanjem pomogne najpotrebnijima Caritas je već kontaktirao s pojedinim zagrebačkim ugostiteljima. Svjesni da je mnogima od njih promet značajno opao te da teško mogu izdvojiti i darovati novac zamoljeni su da siromašnim i višečlanim obiteljima daruju ono što imaju – besplatan nedjelji ručak.

ilustracijaIdeja je, kažu u Caritasu, vrlo dobro prihvaćena i već prvih dana u akciju se uključilo pet zagrebačkih ugostitelja – Pizzeria Blue Sky, Restoran Ivica i Marica, Restaurant & Catering, Piterija Tomislav i jedan ugostitelj koji želi ostati anoniman. Oni će tijekom cijele godine svakoga tjedna osigurati po jedan besplatni ručak za jednu od višečlanih obitelji kojima inače pomaže zagrebački Caritas.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije također poziva i ostale zagrebačke ugostitelje i obrtnike (posebno frizere, pedikere i dr.) da daruju svoje usluge kojima će olakšati tešku situaciju višečlanih obitelji. Mogu se javiti gđi Nevenki Blagojević na mob. 098/9840-591.

3 Komentari