Hairstyle News i ove godine nastavlja biti centralno mjesto na kojem frizeri mogu po prvi put vidjeti najnovije kolekcije najvećih regijskih i svjetskih frizerskih edukatora. Premijerna izdanja originalnih frizerskih kolekcija predstavit će Indola Professional tim – Gašper Karničar i Mario Cerovac; Montibello timJordi Tenas i Jorge Suarez iz Barcelone, Nikola Blažinčić te Marko Šimunović; RUSK timMaria Guasta iz SAD-a i Petar Grdović; Subrina Professional timSanja Karasman, Boris Dragan i Rok Švajger; Schwarzkopf ProfessionalIvana Oletić, Kristijan Petek, Matej Bogataj, Joško Tafra, Marko Zirdum, Saša Pušenjak i Ivica Putar; IDEA Academy timIvana Bajsić, Vladimir Vukobrat, Boštjan Jagrinec, Jasna Koščak i Sonja Pajnogač; ZGAT Academy timMario Mesarić, Ivana Špicer, Marina Bukovac, Ivan Jagarčec i Anamarija Baretić te Stevo Hair Academy pod stručnim vodstvom Steve Pavlovića.

U dijelu primarno muškog frizerstva i brijačnica predstavit će se čuvari tradicije The Barbers tim – Sandra Zajec, Marko Šimunović, Marko Stanzl, Mario Stančić i Alen Relota, a motivirajuće novitete i frizersku virtuoznost predstavit će timovi Alfaparf Milano tim, Mič Styling Academy, Indola Professional tim, Max Lamparter – label.m,  Lakmé, te Stevo Hair Academy na specijaliziranim look&learn seminarima.

Richard Ashforth

Posebno se ove godine s nestrpljenjem očekuje nastup Richarda Ashfortha, suosnivača SACO Akademije i jednog od top A frizera iz Londona koji je svoj zanat kovao i kod frizerske ikone Vidala Sassoona. Richard Ashforth je jedan i od najtraženijih frizera u svijetu mode – radio je na modnima revijama Johna Galliana te Hermes i Vivienne Westwood, a njegovi su editorijali bili predstavljeni u američkim i britanskim izdanjima magazina Vogue, Tatler, i-D, itd. Ovaj frizerski ekspert radi i s najpoznatijim imenima iz svijeta filma, glazbe i umjetnosti, a njegova se dediciranost ljepoti i jednostavnosti očituje kroz njegove inovativne kreacije. Ashforth će ispred Schwarzkopf Professionala predstaviti inventivnu kolekciju Reform koja se očituje kroz dramatično suprotstavljene palete boja i oblika.

Poslovna edukacija za frizere

U dijelu stručnih seminara frizere očekuju seminari iz područja online komunikacije i sistematizacije rada u frizerskom salonu te tematska znanja u vođenju frizerskih salona. Naravno, u ovom dijelu stručnih seminara posebno se ističe ime Alana AustinaSmitha, jednog od najtraženijih poslovnih savjetnika u frizerskoj industriji u svijetu. Njegova poslovna filozofija i recept za uspjeh frizerskog salona pretočeni su  i u pisanu trilogiju pod nazivom The Fantastic Hairdresser. Ovaj poznati Britanac smatra da sebi trebamo postaviti visoke ciljeve, napraviti najviše što možemo te pritom i uživati. “Brzi tempo suvremenog života prisiljava nas da mislimo na novi način. Trebamo moćne tehnike učenja, moramo osloboditi našu kreativnost, komunicirati energično i biti motivirani kako bismo naše predanosti koristili u svakodnevnim izazovima.“ naglašava Austin-Smith dodajući da je manjak motiviranosti rak-rana svakog posla te predstavlja veliki problem u svijetu frizerstva jer stvara ogromne troškove za frizerske salone, a negativno utječe i na osobne živote frizera.