Nakon kratkog predaha u kolovozu Centar za kulturu Trešnjevka opet otvara svoja vrata, a u sklopu Ljetnog diskonta kulture glazbeni utorak, 27. kolovoza, rezerviran je za XL Acoustic Band.

Riječ je o grupi koja uobičajeno nastupa u većem broju muzičara, no za ovu priliku odabrali su postavu u akustičnom triju. U trenutnom sastavu XL group djeluje od 2009. godine kada se perspektivna mlada pjevačica Anja Alujević pridružila Mirzi Tetariću i njegovoj grupi.

untitled
Repertoar koji izvode je lagani soul, funk, blues, r’n’b za koji smo uvjereni da će na ovaj koncert privući brojne Zagrepčane kako bi čuli neke od pjesama velikana spomenutih žanrova (Stevie Wonder, Arethae Franklin, Bill Withers, Etta James, Chaka Khan, Erykah Badu, Angie Stone, Marvin Gaye, Joss Stone, Al Green, Michael Jackson, Sade, James Brown i dr.). Cijena ulaznice iznosi 15 kuna, a koncert počinje u 20 sati.

Istoga dana u Galeriji Modulor s početkom u 19 sati otvara se izložba fotografija pod nazivom Britanac nedjeljom prije podne. Autor fotografija je Fredy Fijačko. Njegove su fotografije zabilježile zbirke pradavnih medvjedića, uvezene ruske servise i replike starih engleskih tanjura; ljupke lutke otmjena držanja, Disneyjeve gumene ljubimce, kuhinjske lavaboe devetnaestog stoljeća i njihove suvremene kopije…

U sklopu programa Cijeli svijet je pozornica u četvrtak 29. kolovoza s početkom u 20.30 sati ljubitelji kazališta moći će pogledati predstavu Postdiplomsko obrazovanje. Riječ je o duhovitoj predstavi koja daje upute mladim ljudima s diplomom o tome kako se početi baviti uvriježenim i provjerenim oblikom ponašanja u našem narodu koji vodi do sigurnog uspjeha: kriminalom. Izvođač, Vili Matula, utjelovljuje građanina Horvatića, pa činovnika iz katastra, ali i kamatara Baju, kao pojam straha koji postoji kao stalna prijetnja, autoritet koji to ne bi smio biti.

Sam kraj tjedna rezervizan je za kultni CeKaTeov modni buvljak, a koji će se u atriju Centra održati u subotu 31. kolovoza s početkom u 17 sati.