Uz najaktualnija glazbena imena posjetitelji INmusica i ove godine imaju priliku uživati u tri odlične kazališne predstave! U sklopu ovogodišnjeg INmusicovog kazališnog repertoara, na daskama koje život znače Vilim Matula će u ponedjeljak (20. lipnja) izvesti monodramu Münchhausen, u utorak (21. lipnja) Senka Bulić predstavit će Dream of Life, predstavu koja govori o životu Patti Smith, a treći dan festivala, 22. lipnja Zijah Sokolović sve prisutne nasmijat će svojom predstavom Međuigre 0-24. Maleno festivalsko kazalište već dugi niz godina ugošćuje velike predstave i još veće glumce!

Predstava Münchhausen u izvedbi Vilima Matule monodrama je nastala prema knjizi Gottfrieda Augusta Bürgera, a govori o umijeću laganja. Matula u predstavi postaje najveći svjetski lažljivac, Barun Münchhausen koji, osim što je na Mjesecu bio prije Neila Armstronga, zna jahati i konja i topovsku kuglu. Ili barem tako laže, odnosno kaže. Poznata priča o lažljivcu doživjela je više od 500 izvedbi, a istina je da će osvojiti još mnoge, a također i publiku INmusica.

Dream of Life je predstava-performans o životu Patti Smith i svjedoči o vremenu kad je 70-ih godina Patti osvojila svijet svojom pojavom. Senka Bulić u predstavi prati razvoj ove umjetnice te donosi atmosferu tog vremena. Na daskama INteatra upriličiti će Patti Smith prema tekstu Jelene Svilar i Morane Foretić. Predstava govori o slobodi i borbi za slobodu u vrijeme punka i pobune protiv sustava. Patti Smith bila je predvodnik borbe za slobodu i tadašnji uzor mnogima koji su sanjali o pobuni i ljubavi, a veliki uzor ostala je i danas – između ostalih, inspiracija je suvremenim kantautoricama PJ Harvey i Florence Welch koje će također nastupiti na ovogodišnjem INmusicu!

Monodrama Međuigre 0-24 Zijaha Sokolovića na satiričan način komentira aktualna politička i društvena zbivanja. Sokolović je već dobro poznati majstor glume, a u Međuigrama donosi niz satiričnih situacija i svakodnevnih razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza. Priče su sastavljene od mnoštva razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu forme kabarea, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave. Ono što Zijah želi prenijeti predstavom je da se uvijek mora imati vremena za mala zadovoljstva!