Foto: PRESSCentar za kulturu Trešnjevka nastavlja s programom u sklopu ovogodišnjeg Ljetnog diskonta kulture, a ovog su tjedna na rasporedu: koncert, predstava, Ples pod zvijezdama te modni buvljak – Uzmi sad, plati nikad.

Tako je glazbeni desertni utorak rezerviran za Dunju Knebl i grupu Domaći koji će na moderan način reinterpretirati stare tradicijske pjesme iz Hrvatske. Do sada su te pjesme bile zapisane samo u knjigama i nisu zabilježene na snimkama ili su davno snimljene u izvornom obliku. Mogle su se čuti samo u Institutu za etnologiju i folkloristiku gdje su pohranjene, ali su nakon toga mnoge i zaboravljene. U novim, zanimljivim i neobičnim aranžmanima stare pjesme koje grupa izvodi postale su atraktivne svima koji vole autentične i originalne izvedbe iz čarobnog područja bez granica koje se zove etno ili world music ili narodna glazba na suvremeni način. Koncert će se u atriju Cekatea održati 16. srpnja s početkom u 20:30 sati. Cijena ulaznica je 15 kuna.

Foto:PRESS
Zoološka priča predstava je koja je na programu u četvrtak 18. srpnja s početkom u 20:30 sati. Priča je to o čovjeku naviknutom na samoću, koji započinje razgovor sa drugim čovjekom na klupi u Central parku u New Yorku, i na kraju ga nagovara da sudjeluje u činu nasilja. Predstava je nastala kao ispit druge godine preddiplomskog studija glume na Umjetničkoj akademiji u Osijeku pod mentorskim vodstvom Zijada Gračića i Majkla Mikolića. Ulaz je diskontnih deset kuna.

Za sam kraj radnog tjedna pozivamo sve ljubitelje plesa da se zavrte ispod otvorenog neba i u atriju CeKaTea zaplešu charleston, dok je subota opet rezervirana za kultni modni buvljak koji počinje u 17 sati.