FOTO: INFOPUNKT.TVMinistar znanosti obrazovanja i sporta zajedno sa suradnicima predstavio je novi zdravstveni odgoj.Danas je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Željko predstavljen izmijenjeni kurikulom zdravstvenog odgoja.

“Zdravstveni odgoj je garancija zdravije i bolje budućnosti u Hrvatskoj i nitko nas u provedbi toga neće ugroziti”, istaknuo je je Jovanović.

[infopunkt 7084 2]

[infopunkt 7084 3]

“Nakon javne rasprave u kurikulumu zapravo nema većih promjena. Ono što je novo jest da će o masturbaciji pricat liječnici. Kad se radi o kontracepciji, više će se pričat o apstinenciji i prirodnim metodama. Pornografija se ne koristi kao izraz, a veći naglasak će biti na radionicama”, pojasnio je član povjerenstva za zdravstveni odgoj Darko Tot.

Tri su priručnika za ZO-a za učitelje, nastavnike i stručne suradnike.

Jovanović predviđa kako će provedba ovog programa za 20 posto smanjiti neplanirane trudnoće kod adolescenata, za isti postotak smanjiti broj samoubojstava u toj populaciji kao i drastično smanjiti broj pušača i onih koji konzumiraju alkohol.

“Roditelji nemaju pravo djecu držati u neznanju. Djeci se neće ništa ‘naturati’, već im se daje samo informacija”, naglasio je Jovanović, prenosi RTL .

“Kakav će netko izabrati način života, to je njegov izbor, ali mi im moramo dati informacije”, rekao je doktor Dubravko Lepušić, član povjerenstva o ZO-u, koji je predstavio promjene u spolnom odgoju.

Infopunkt.tv

2 Komentari