Zagrebacki-holding-VPo prvi puta u svojoj povijesti, čelni čovjek Zagrebačkog holdinga bit će izabran putem javnog natječaja. Rok za prijave je 19. siječnja, a izabranu osobu očekuje ugovor na četiri godine.

Kako pišu domaći mediji, kandidat će do konačnog izbora morati proći nekoliko krugova testiranja. Zanimljivo, Jutarnji list ističe kako je Grad Zagreb za pripremu i provedbu natječaja angažirao “headhunting” agenciju Pedersen i partneri.  Osim više krugova testiranja, kandidat može očekivati da će ga zvati samo ako zadovoljava zahtjevne uvjete prijave što je, imajući u vidu odgovornost pozicije, ipak sasvim očekivano.

Novi predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga poziciju može “pikirati” samo ako ima 15 godina iskustva, od čega pet na rukovodećim pozicijama. Naravno, uz to se između ostalog podrazumijeva i visoka stručna sprema, poznavanje rada na računalu te obavezno poznavanje engleskog jezika.

Osim predsjednika uprave, putem javnog natječaja traže se i četiri člana Uprave i to za javnu nabavu, za komunalne usluge, financije i pravne poslove. Osoba mora biti VSS ekonomske, pravne ili tehničke struke, deset godina radnog iskustva uz minimalnih pet na rukovodećim pozicijama, izvrsno poznavanje engleskog jezika, kao i poznavanje zakonskih propisa koje se vežu uz mjesto na koje će se prijaviti.

Autor: Redakcija Zagrebonline