U ponedjeljak 16. veljače, u Fotogaleriji Dubrava, otvara se izložba fotografija Božidara Kasala pod nazivom “U objektivu – Argentina”. Izložba se može pogledati sve do 5. ožujka, svakog radnog dana od 10 do 19 sati.

Božidar Kasal jedan je od najistaknutijih članova Fotokluba Zagreb, ponosni “vlasnik” međunarodne reputacije (AFIAP), a izložbom će predstaviti 42 fotografije snimljene 2008. godine za vrijeme njegova trotjednog putovanja po Argentini. Dio izloženih fotografija Zagrepčani su već dosad mogli vidjeti na nekim njegovim ranijim samostalnim ili skupnim izložbama, a s nekima je sudjelovao na domaćim i međunarodnim žiriranim izložbama pod pokroviteljstvom FIAP-a.

U dosadašnjoj karijeri nerijetko je na međunarodnoj sceni nagrađen za svoje fotografije, a osim Argentine, dosad je fotoaparatom bilježio kulture i raznolikosti gotovo svih zemalja Europe te brojne zemlje Azije, Afrike te Južne i Sjeverne Amerike.

Izložba fotografija "U objektivu - Argentina"

Fotografijama koje će se predstaviti na izložbi “U objektivu – Argentina”, Kasal prikazuje ritam i svakodnevicu Argentine, zemlje ogromnih raznolikosti, ljepote netaknute prirode, zanimljive kulture i divnih ljudi. On nije običan putnik, on svojim fotografskim pristupom potiče promatrača svojih fotografija da tu zemlju doživi i osjeti drugačije, analitički i znatiželjno.

“Argentina je divna zemlja, za fotografe jako zanimljiva i puna izazova. Impresioniralo me to specijalno svjetlo koje nisam nigdje drugdje vidio, naročito na dalekom jugu – Ognjena zemlja i Patagonija”, prisjeća se autor.

“Nastojao sam da slike budu minimalističke, isključio sam sve turiste i predmete koji bi profanirali božansku sliku čiste prirode. Želio bih da gledatelji vide i barem dijelom osjete ono što sam ja osjetio”, zaključio je Božidar Kasal.

Više informacije o izložbi možete pronaći na službenim stranicama Narodnog sveučilišta Dubrava.