U fotogaleriji Badrov, Trg žrtava fašizma 1 u Zagrebu, u četvrtak 20. listopada 2016. s početkom u 20 sati održat će se otvorenje izložbe fotografija „Himalaja – gdje oblaci prenose poruke“ grupe autora predvođene fotografkinjom Ivanom Pavlović.

Izložba je nastala kao rezultat sinergije doživljaja i iskustava grupe putnika i hodočasnika koji su se dogodili na njihovom putovanju Uttarkhandom, državom u sjevernom dijelu Indije, poznatom kao Devbhumi (Zemlja bogova). Izložene fotografije prikazuju ono što je zajedničko u očima grupe autora, kretanje putnika kroz prakrajolike Himalaja te njihova skrivena unutarnja i otvorena vanjska komunikacija s okolinom.

20160611_132620_obr

Inspiracija za ime izložbe proizašla je iz poznate pjesme “Meghaduta” velikog sanskrtskog pisca Kalidasa. Pjesma je opjevana upravo u području Himalaja gdje su fotografije nastale, pokraj planine Alakhpuri i rijeke Alakhnande. Naslov ove prelijepe pjesme doslovno znači “oblaci, prenositelji poruka”.

Uvodnu riječ otvorenja izložbe će održati indijski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Nj. E. Sandeep Kumar i predsjednik Hinduističke vjerske zajednice Mahamandaleshwar Swami Vivek Puri.

Izložbu je moguće pogledati od 20. listopada do 10. studenog 2016. radnim danom i subotom od 7:20 do 22 sata i nedjeljom i praznikom od 9 do 14 sati.