santa_claus_office_rovaniemiZagrebački KHL Medveščak ove će subote odigrati utakmicu protiv finske momčadi Jokerit. Iako su hokejaški dvoboji u Domu sportova već tradicionalno prava sportska svečanost, ova će utakmica nadmašiti sve prethodne.

Osim što će to biti prva službena natjecateljska utakmica između hrvatskog i finskog kluba u Zagrebu, hokejaše će s tribina zagrebačkog Doma sportova bodriti jedan planetarno omiljeni gospodin i zvijezda veća od bilo koje holivudske. Glavom i bijelom bradom to je Joulupukki – jedan jedini, pravi i originalni Djed Božićnjak iz daleke Laponije!

Tik prije blagdanskog ludila djedica je naime odlučio uživati u svom omiljenom sportu, a za opuštajući vikend uz druženje i sport odabrao je upravo Zagreb. Čuo je naime da su djeca u Hrvatskoj posebno srdačna i dobra pa se u to poželio i sam uvjeriti. Djedica je obavijestio Veleposlanstvo Republike Finske u RH o svom dolasku, stoga će mnogi ovdašnji mališani imati priliku osobno upoznati Djedicu te mu iz prve ruke prenijeti sve svoje božićne želje. Za sporazumijevanje s Djedom Božićnjakom nije potrebno učiti finski, no jednu rečenica ipak nije na odmet znati: Onko täällä kilttejä lapsia?, što znači: ”Ima li ovdje dobre djece?’‘. Originalni Djedica upravo će ovim riječima pozdraviti mališane pa priliku za dizanje ruke u ovoj situaciji nikako ne treba propustiti.

Subotnja utakmica bit će, čini se, velik zalogaj za igrače i navijače s obje strane. Finska će se momčad morati dokazati jednom od najvećih simbola svoje domovine, dok će se domaćim navijačima s protivničke strane naći Djedica kojem se nitko ne želi zamjeriti, osobito ne neposredno prije Božića.

Osim posjetitelja subotnje utakmice, Djedicu će imati priliku upoznati brojna djeca iz zagrebačkih domova za nezbrinutu djecu te iz dječje bolnice, a svečani doček bit će mu priređen u Zračnoj luci Pleso koju je Djed Božićnjak, kao vrsni letač, odabrao kao idealnu prvu postaju svog posjeta Zagrebu.

Utakmica zagrebačkih Medvjeda i finskih Džokera na rasporedu je u subotu 22.11. u 18:00 sati u Ledenoj dvorani Doma sportova. Tom prigodom u dvorani je postavljena posebna tribina Djeda Božičnjaka s koje će Djedica u društvu brojnih mališana uživati u hokeju.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here