IKEA za obrazovanje djeceOd nedjelje, 9. studenog 2014. do subote, 3. siječnja 2015., svatko tko kupi plišanu igračku ili dječju knjigu u zagrebačkoj robnoj kući IKEA, sudjelovat će u inicijativi koja prikuplja sredstva za obrazovanje djece u siromašnim zemljama.

Zaklada IKEA Foundation u suradnji s organizacijama UNICEF i Save the children prije 12 godina pokrenula je kampanju „Plišane igračke za obrazovanje“ u kojoj se za svaku kupljenu igračku ili dječju knjigu u bilo kojoj robnoj kući IKEA na svijetu, tijekom trajanja kampanje donira jedan euro projektima za obrazovanje djece iz zemalja u razvoju koja žive u siromaštvu. Dosad je kroz kampanju prikupljeno 67 milijuna eura koji su omogućili da više od 11 milijuna djece u 46 zemalja ostvari svoje pravo na kvalitetno obrazovanje.

U sklopu kampanje održat će se i natjecanje u crtanju za djecu IKEA FAMILY članova. IKEA FAMILY u Hrvatskoj ima više od 80 tisuća članova i trenutno je 14.300 djece do 12 godina koji mogu sudjelovati u natječaju.

IKEA Hrvatska poziva sve mališane da se uključe u natjecanje od 12. do 23. studenog 2014. i nacrtaju svoju igračku iz snova. Žiri sastavljen od IKEA stručnjaka za razvoj dječjih proizvoda odabrat će 10 pobjedničkih crteža na temelju kojih će se proizvesti ograničena kolekcija plišanih igračaka koja će u IKEA robnim kućama diljem svijeta biti dostupna od jeseni 2015. Detalji o natjecanju u crtanju dostupni su na http://www.masta-moze-svasta.hr/terms-conditions.php