Jedan od najtraženijih hrvatskih glumaca Hrvoje Klobučar, sudjelovao je uz brojna poznata lica u humanitarnoj akciji udruge „Prava Šapa“. Uz odricanje honorara svih koji su sudjelovali, snimljen je kalendar kojem je cilj promicanje volonterskog rada udruge i pomoć mačićima s ulice koji jedva čekaju da pronađu svoj dom.

hklobučar

Poznati kazališni i filmski glumac, unatoč pretrpanom rasporedu, pronašao je vremena za ovu hvalevrijednu akciju. Između proba za nadolazeću predstavu „Kolovoz u okrugu Osage“ i igranja iznimno popularne predstave „Don Juan“, Hrvoje se vrlo rado uključio u ovu akciju i bez problema „transformirao“ iz zavodnika u umiljatog mačića.

Fotografija Hrvoja Klobučara predstavlja problem mačića lutalica koji nemaju adekvatnu njegu. „Uhvati-steriliziraj-vrati“je projekt pomoći u kojem se mačići hvataju na human način, steriliziraju i nakon oporavka vraćaju na lokaciju na kojoj su pronađene.

Osim Hrvoja, u humanitarnom snimanju kalendara sudjelovali su i Antonija Blaće, Nataša Janjić, Frano Domitrović, Saša Lozar, Giuliano, Andrea Andrassy i brojni drugi. Tako je primjerice najpopularnija tv voditeljica Antonija Blaće preuzela ulogu mačića koji su pretrpjeli ozljedu kralježnice i ne mogu se samostalno kretati, ali svejedno mogu biti zahvalni kućni ljubimci. Naša najnagrađivanija glumica Nataša Janjić, preuzela je ulogu ozlijeđene mačke na ulici koju ljudi na žalost, najčešće ignoriraju. Sve fotografije snimio je fotograf Marko Šolić.

Antonija Blaće
Antonija Blaće

Kalendare Prave Šape možete nabaviti od 12.12. od 19h na Benefitu u Ksetu po cijeni od 50kn i više ako ste voljni pomoći udruzi, ili ih možete naručiti poštom na svoju adresu putem facebook stranice https://www.facebook.com/pravasapa

 

AUTOR: Press

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here