Milan Bandić, arhiva (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Uoči najvećeg okupljanja LGBT osoba u Zagrebu, 10. Zagreb Pridea gradonačelnik Milan Bandić poslao je poruku sugrađanima u kojoj izražava svoja očekivanja da skup protekne u znaku tolerancije i poštivanja različitosti. Napomenuo je i da treba dopustiti drugima da iznesu svoje mišljenje i bore se za svoja prava. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Zagreb je otvoren grad, grad multikulturalnosti, nenasilja, tolerancije, poštivanja svih općeprihvaćenih ljudskih vrijednosti, grad koji poštuje različitosti.

Zato očekujem kako će predstojeći Zagreb Gay Pride proteći u najboljem redu.

Kao gradonačelnik, punih se jedanaest godina zalažem za razvoj tolerancije, poštovanje drugih i drugačijih te pravo na slobodu izbora u našem gradu.

Iako smo i sami prošli mukotrpan put osvješćivanja, edukacije i razvoja tolerancije, drago mi je da smo u tome uspjeli i da Zagreb može biti primjer u regiji. Međutim, na tome ne smijemo stati. Pozvani smo svakodnevno dokazivati svoju otvorenost, širinu, ljudskost i toleranciju, pa – ako hoćete – i kršćansku dobrotu. Samo tako ovaj grad može biti mjesto ugodnijeg i sretnijeg življenja, te destinacija koju će inozemni gosti rado posjećivati.

Svima koji na ovu manifestaciju dolaze iz drugih hrvatskih gradova i inozemstva želim dobrodošlicu, a sve Zagrepčanke i Zagrepčane pozivam da budu kulturni domaćini, kakvima su se pokazali bezbroj puta. Čak ako se i ne slažemo s porukama skupa, dopustimo drugima da iznesu svoje mišljenje i da se bore za svoja prava…