Yamato – The Drummers of Japan, Dom sportova, 19 sati

Dom sportova, Trg Krešimira Ćosića 11, 10000 Zagreb

Osjetite ritam i energiju drevnog Japana iz kojeg u Hrvatsku po prvi put dolaze Yamato The drummers of Japan – energija i interakcija s publikom već 17 godina oduševljava milijune posjetitelja i obožavatelja njihovih koncerata. Na pozornici nastupa 15-tak bubnjara, a istom dominira bubanj promjera 2 metra i težine 500 kilograma. Njihov nastup izuzetno je energičan i interaktivan pa publika dva sata sudjeluje u ovom izvanrednom scensko-glazbenom spektaklu.

U drevnom Japanu, kad su prvi zvukovi taiko bubnjeva odjeknuli iz Matsurija, ljudi, čak i oni u najdaljim naseljima, pustivši posao za sobom krenuli su za njima i slušali njihovu glazbu. Čudesan zvuk taiko bubnjeva imao je kao cilj odmoriti izmorena tijela, cirkulirati energiju te slaviti radost života na široko poznatom Matsuri-Festivalu stotinama godina u Japanu. Ova zabava bila je i mjesto osnutka tradicionalne japanske mitologije te isto tako izvedbi raznih umjetnosti. Sada u 2010 godini, stotine godina stari bubnjevi počinju nam ponovno pričati priču…

Prostor u kojem nastupaju Yamato The drummers of Japan je mjesto u kojem odjekuje puls bubnjeva. Novo iskustvo i trenutak rođeni su onda kada zvuk koji stvaraju Yamato The drummers of Japan bude usklađen s pulsom svih prisutnih. Budi tamo, osjeti svoju dušu, srce i um! Prije doživljaja uživo upoznajte Yamato putem www.yamato.jp.

[youtube Dark883eH3s&feature=related nolink]