Početna Događanja Japanska bubnjarska senzacija ponovno u Lisinskom!

Japanska bubnjarska senzacija ponovno u Lisinskom!

Legendarni japanski bubnjari Kodo 2021. godine obilježavaju 40. godišnjicu postojanja tog fascinantnog sastava. Zvuk njihovih divovskih taiko bubnjeva obilazi sve dijelove svijeta u glazbeno uzbudljivoj i spektakularnoj novoj predstavi šireći posebnu glazbenu poruku različitim kulturama.
Taiko je tradicionalni japanski bubanj i osnova energične žive umjetničke forme. Bubnjarski sastav Kodo, čije ime znači „kucanje srca“, ali i “djeca bubnjeva”, majstori su te forme, koji su drevnu japansku kulturu katapultirali ravno u 21. stoljeće. Od svog osnutka 1981., ansambl Kodo održao je više od 6 000 nastupa u 50 zemalja diljem svijeta.
Turneja One Earth: Tsuzumi donosi novo kreativno poglavlje u umjetnosti skupine Kodo. Remek-djela koja su obilježila njihovih 40 godina, kao i izuzetna djela nastala posljednjih godina pokazat će publici svu širinu i dubinu ansambla Kodo i ponijeti je do Japana i topla zagrljaja otoka Sado, na kojem članovi usavršavaju svoje zapanjujuće vještine i tehnike uoči turneja.

Pripremite se na bubnjarski spektakl u Lisinskom!

1 Komentar

Comments are closed.