Početna Moj Zagreb ZG Holding FOTO: U “space shuttleu” Gradske ljekarne Zagreb

FOTO: U “space shuttleu” Gradske ljekarne Zagreb

laboratorij Gradkih ljekarni (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Novi galenski i analitički laboratorij izgleda kao space shuttle, komentirao je gradonačelnik Milan Bandić na otvorenju objekt Gradske ljekarne vrijedan 35 milijuna kuna. Sa suvremeno opremljenim prostorom očekuje se i da ova podružnica Zagrebačkog holdinga poleti u svakom pogledu – u proizvodnji, broju zaposlenih pa i prihodima.

– Riječ je o dugogodišnjem projektu Gradskih ljekarni Zagreb koji smo u potpunosti financirali vlastitim sredstvima. U poslovno- proizvodnoj zgradi na 4000 četvornih metara s novom laboratorijskom opremom radit će stručni timovi farmaceuta pa ćemo moći unaprijediti poslovanje i uvesti nove galenske pripravke odnosno višestruko povećati dosadašnji dnevni kapacitet proizvodnje od od 3000 pakiranja,- rekla je ravnateljica Mila Bucalić.

Dobro opremljene i s odgovarajućim proizvodnim kapacitetima Gradske ljekarne Zagreb zadržat će vodeće mjesto u svojoj djelatnosti i to ne samo u Zagrebu, nego i u Hrvatskoj. Zaposlit će još 50-tak farmaceutskih stručnjaka, najavljeno je.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović istaknuo je  kako projekt simbolizira poslovna usmjerenja uprave Holdinga – da uz postojeće cijene, zadrže istu ili povećaju razinu usluga.

– Godišnji prihod Gradskih ljekarni Zagreb do sada je bio oko 10-ak milijuna kuna, sada očekujemo povećanje prihoda od šest do 10 puta,- najavila je direktorica Bucalić.

U paleti od 120 pripravaka najbolje se prodaje pet top proizvoda Gradske ljekarne Zagreb: Nafarin kapi za nos, Kofedon tablete protiv bolova, Heparin krema i Sirup islandskog lišaja. Upravo ponukani velikom potražnjom, Gradske ljekarne su imale cilj napraviti suvremeni laboratorij jer sve ostalo je jednostavna logika – treba proizvesti koliko tržište traži.

Galenski i analitički laboratorij Gradskih ljekarni otvorili su u Buzinu gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović i ravnateljica Mila Bucalić, a nove prostore obišli su također predsjednik Uprave Gradskih ljekarni Zagreb Igor Rađenović i pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar.

Milan Bandić i Ivo Čović (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)

[nggallery id=251]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here