Početna ZG vodič Događaji Dani otvorenih vrata Tekstilno-tehnološkog fakulteta

Dani otvorenih vrata Tekstilno-tehnološkog fakulteta

matija_cop_object_12-1U želji da učenicima srednjih škola na što bolji način približimo studijske programe Tekstilno-tehnološkog fakulteta, pozivamo vas da nam se pridružite na Danima otvorenih vrata.

Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu otvara vrata svojih laboratorija i kreativnih praktikuma za grupe učenika i maturanata pri čemu će imati priliku prisustvovati i sudjelovati u inovativnim radionicama koje su sadržajno orijentirane na popularno znanstvene metode iz područja materijala, pametnih tekstilija, nanotehnologije, forenzike, recikliranja i zaboravljenih vještina iz tekstilne tehnologije i tradicijske hrvatske baštine. Za ljubitelje dizajna organizirat će se kreativne tematske radionice projektiranja tekstila, izrade povijesnih kostima, mogućnosti bubrećeg tiska i još mnogo toga što može pobuditi njihov interes za studij tekstilne tehnologije i inženjerstva i modnog dizajna.

Neprestanim razvojem novih tekstilnih materijala i tehnologija (pametni materijali, inteligentni tekstil, nanotehnologija i dr.) raste broj proizvođača koji prate svjetske trendove, a kojima nedostaje educirani kadar, a time i potreba za studentima TTF-a. Obzirom na ove smjernice i nepobitnu činjenicu da je tekstil svuda oko nas i da bez njega ne možemo, tendencija je privući veći broj maturanata kako bi se isprofilirali najbolji koji bi razvili vještine koje bi doprinjele razvoju tekstilne industrije i struke uopće.

Dani su namijenjeni prvenstveno maturantima srednjih škola i gimnazija koji su zainteresirani za kreativan rad u području tekstilne tehnologije i inženjerstva ili modnog dizajna. Program studija je osuvremenjen uvođenjem Bolonjskog procesa i namijenjen je maturantima koji imaju sklonost umjetničkoj i/ili tehničkoj grupi kolegija, temeljenih na fundamentalnim znanjima.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here