Sandra Perković (Foto: Siniša Kosić /Medijska mreža)U spektakularnoj atmosferi pred 7000 gledatelja održan je 60. Hanžek, miting iz World Challenge serije. U memorijalnoj utrci Borisa Hanžekovića je pobijedio je Jamajčanin Dwight Thomas. Rekorde su postavili Sandra Perković koja je sa 65,56 srušila doseg Yarelis Barrios, Christian Cantwell (22,22), Tyson Gay (9,92) i Nick Symmonds (1:45.37).

Blanka Vlašić skočila je 2,02 metra i sve je preskakala od prve. Kako je poslije rekla, da nije bilo hladno rezultat bi vjerojatno bio i bolji. Teško se bilo zagrijati pa su noge jurile brže nego što je trebalo.

Poteškoće zbog hladnoće imali su i drugi natjecatelji, Tyson Gay je primjerice na zagrijavanju bio sa zimskom kapom na glavi. Usprkos svemu, ispunio je obećanje i ostvario rekord Hanžeka s 9.92 (do sada je rekorder bio Darwisa Pattona s 9.94. Koliko je u dobroj, teško dostižnoj formi potvrđuje i rezultat Neste Cartera 10.07 u utrci na 100 metara.

utrka Tysona Gaya (Foto: Siniša Kosić /Medijska mreža)

Dodamo li da je bilo i drugih uistinu velikih sportaša koji su ispunili očekivanja poput LoLo Jones ili Kanađanke Perdite Felicien koja ju je odlično pratila, publika je imala u čemu uživati. Najbolje atletičare svijeta pratili su vaterpolisti, rukometaši na čelu s Ivanom Balićem, hokejaši Medveščaka i naravno građani koji su uspjeli doći do veoma traženih ulaznica.

[nggallery id=174]