Autor:
Hina /Online-Zagreb.hr

Nekadašnji optuženik u slučaju “zločinačke organizacije” Nikica Jelavić zadržan je u policiji pošto je poslije 16 sati zrakoplovom iz Sarajeva doputovao u zagrebačku zračnu luku.

– Jelavić je proteklih dana bio na službenom putu i u stalnom kontaktu s policijom kojoj smo najavili njegov dolazak,- izjavio je za Hinu Milenko Umičević, Jelavićev odvjetnik.

Policija je Jelavića zadržala još na šalteru kontrole u Zračnoj luci Pleso od kuda su ga odveli na ispitivanje u sjedište krim-policije u Heinzelovoj ulici.

Policija za Jelavićem nije raspisivala tjeralicu, a prema riječima njegovog odvjetnika sam je javio da je na putu i da će doći na razgovor čim se vrati u Hrvatsku. Saslušanje Jelavića u policiji je u sklopu akcije “Šok 3” pokrenute prije dva tjedna. U toj akciji uhićeni su Đorđe Vuletić i Darko Dakić, osumnjičeni za brutalno premlaćivanje i pokušaje ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca 2008.

Jelavić je 90-tih godina bio uhićen i osumnjičen kao vođa zločinačke organizacije u kojoj su još bili Vuletić i Zoran Pripuz. Bio je optužen za ubojstvo slučajnog prolaznika i pokušaje dva ubojstva, a zajedno s Pripuzom i za poticanje na jedno ubojstvo.

Međutim, pravomoćno je presuđeno da nije dokazano postojanje zločinačke organizacije, a od dvanaestorice optuženih petorica su osuđena za preprodaju droge, pokušaj ubojstva ili neko drugo kazneno djelo. Jelavić, Pripuz i Vuletić našli su se među onima koji su oslobođeni optužbi.

Nikica Jelavić po dolasku u Zračnu Luku (Foto: Goran Mehkek /Cropix)

FOTOGALERIJA: Policija sačekala Nikicu Jelavića u zračnoj luci
(Foto: Goran Mehkek /Cropix)

[nggallery id=303]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here