Drugog dana natjecanja na Prvenstvu Europe za kadete, Hrvatska je zasluženo pobijedila reprezentaciju Bugarske.

Utakmicu su bolje otvorili Bugari, stvarali su pritisak na naše te se bolje pozicionirali na terenu. Dominirali su prvih 20 minuta i u tom vremenu postigli i vodeći pogodak iz kratkog kornera.

Nakon primljenog pogotka Hrvatska reprezentacija je konsolidirala svoje redove, igrači su nadvladali mentalni pritisak i počeli igrati bolje od protivnika. Na odmor se otišlo negativnim rezultatom za Hrvatsku, no prikazana igra potkraj prvog poluvremena davala je vjeru u mogući bolji rezultat. Već u prvoj minuti nastavka Hrvatska je preko Marka Mucića, realizirala kratki korner i došla do izjednačenja. Igrači izbornika Ljevakovića nastavili su s dominacijom na terenu i zbog uzastopno izborenih kratkih kornera ponovno postigli zgoditak. Strijelac je i ovog puta bio kapetan Hrvatske Marko Mucić.

akcija (Foto: HHS)

Do završetka utakmice obje reprezentacije su imale još prilike postići zgoditke, no rezultat se nije mijenjao. Na kraju je uslijedilo slavlje, pravi izljevi emocija koje pobjednici nisu suzdržavali. Hrvatska reprezentacija je ovom pobjedom učvrstila izglede za subotnje finale. Prije toga, u petak, igraju protiv reprezentacije Rumunjske i moraju opravdati ulogu favorita.

Hrvatska: Filip Sedmak (golman), Vedran Krapac, Marko Marić, Marko Mucić (kapetan), Ivan Zlatar, Domagoj Akšamović, Ivan Franjić, Roko Rebernik, Andrija Alerić, Ivan Bagur, Roko Kranjec (golman), Toni Premilovac, Luka Marić, Andrija Hršak, Ivan Snoj i Tomislav Culjak. Izbornik: Davor Ljevaković.

Bugarska – Hrvatska 1 : 2 (1 : 0) (Madzhurov 18′ ; Marko Mucić 36′ i 50′)

FOTOGALERIJA: Bugarska – Hrvatska (1:0)

[nggallery id=138]