norijada zagrebačkih maturana nastavljena na Bundeku (foto: Saša Zinaja)Norijada protječe bez većih izgreda, s manje novca, ali s jednako pa ako ne i veselijim maturantima nego prijašnjih godina. Slavlje je započelo na Trgu bana Jelačića nastavilo se je na Bundeku, a i ovoga puta s maturantima je bio gradonačelnik Milan Bandić. Pozdravio ih je na središnjem gradskom trgu, a potom se njih 6500 uputilo prema mjestu gdje će norijada potrajati do kasnih večernjih sati.

Ove godine izostalo je čašćenje s pivom, čak je i unošenje vlastitog alkohola na Bundek zabranjeno. Tijekom prijepodneva i u ranim popodnevnim satima  evidentirano je tek troje alkoholiziranih, izvijestila je policija. Ako su redari na Bundeku savjesno odradili posao svi bi se trebali vratiti kući trjezniji možda nego što su otišli na slavlje.

Građani koji su godina bili nezadovoljni slavljem koje se znalo pretvoriti u divljanje ovoga puta bili su puno zadovoljniji. Ipak oštećena su tri tramvaja i jedan autobus. S obzirom na brojnost pa i hrabrost koju daje masa možda šteta koju ćemo platiti i nije prevelika, naravno, ako to bude i konačna bilanca slavlja na ulicama. Naime, lani je na Dan maturanata bilo privedeno 19 osoba zbog pijanstva i remećenja javnog reda i mira, dvije su osobe lakše ozlijeđene u tučnjavi, a oštećeno je nekoliko vozila, jedna trgovina i semafor.

Iako zvuči nevjerojatno jedan je maturant ozlijeđen u prometu. U Aveniji Dubrava dok je hodao tramvajskom prugom udarilo ga je vozilo hitne pomoći. Težina ozljeda za sada nije poznata.

Veselje zbog završene srednje škole pratio je naš fotoreporter Saša Zinaja. Što je zabilježio pogledajte u fotogaleriji.

FOTOGALERIJA: Norijada zagrebačkih maturanata

[nggallery id=83]