ispred HTV-a (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Zviždačica Ankica Lepej najavila je danas na Cvjetnom trgu, na 10. prosvjedu Facebookovaca kako će u znak podrške svima koji pokušavaju srušiti Vladu RH na čelu s Jadrankom Kosor od subote početi štrajk glađu. Prema njezinim riječima svaki dan odgađanja promjene vlasti samo donosi štetu. Zato će ona štrajkati sve dok Vlada ne podnese kolektivnu ostavku. Također je svjesna da bi štrajkati trebali zapravo političari koji su nas doveli u ovakvu situaciju.

Za mlađe generacije koje se ne sjećaju razdoblja Franje Tuđmana riječ je o bivšoj službenici Zagrebačke banke koja je dobila otkaz nakon što je otkrila kako je predsjednik lagao o imovini, a podatke o računu ona je otkrila medijima prekršivši pri tome bankarsku tajnu.

Nažalost, neki drugi računi ostali su neotkriveni, ako se njima nisu pozabavili policija i USKOK što u posljednje vrijeme i nije rijedak slučaj.

Povorku prosvjednika predvodio večeras Ivan Pernar. Prolazeći gradom prosvjednici su izvikivali uobičajene parole i pozivali građane da im se pridruže. Bilo ih manje nego prije dva dana, a posjetili su ponovno i zgradu HTV-a gdje su očekivali uključenje uživo u dnevnik, no to je izostalo. Pozvali nezaposlene da im se pridruže, zaplesali su i “indijanski ples”, ali ne za prizivanje kiše, nego za pad Vlade te dali podršku seljacima koji također prosvjeduju. Ipak, dobro su se zabavali, a i starija gospođa koju su provozali u “tačkama”.

Pri povratku u središte grada zaustavili su se ispred zgrade HDZ-a no ondje nije bilo nikoga osim policije koja čuva objekt.

[nggallery id=427]