Uzbudljiva filmska noć na Fantastic Zagreb film festivalu oduševila je Zagrepčane. Zanimljiva žanrovska noć protekla je u znaku neobičnog romantičnog horora Proljeće (Spring), koji je balansiranjem između misterioznih i horor scena, crnog humora i ljubavi oduševio brojne gledatelje. Projekciji filma prisustvovali su i sami redatelji filma Aaron Moorhead i Justin Benson, a u napetoj filmskoj priči uživali su i poznate hrvatske ličnosti te više od 30 filmskih redatelja, producenata, sales agenata i stručnjaka iz brojnih zemalja svijeta koji su u Zagreb stigli na prvi Europski žanrovski forum u organizaciji Fantastic Zagreb film festivala.
Po prvi puta ove godine Fantastic organizira Europski žanrovski forum uz predavanja i panel diskusije o crowdfundingu, koprodukcijama u regiji, kako prodati svoj film na međunarodnom tržištu i druge teme, te u popodnevnim satima predstavlja više od 10 regionalnih i međunarodnih projekata u pitching dijelu Foruma. Forum je otvoren i beplatan za sve posjetitelje a održava se 2. i 3. srpnja od 10.30 do 17 sati u dvorani Muller kina Europa.

Fantastic Zagreb film festival

Filmska avantura večeras u 19. sati u CineStaru u Branimir centru predstavlja napeti triler o plaćenom ubojici Vjetar puše kako hoće, dok nas na ljetnoj pozornici Tuškanac u 21.15 očekuje izvrsni dokumentarni film Dina Alejandra Jodorowskog. Zanimljiva večer završava jednim od najboljih filmova o umjetnoj inteligenciji ikad Ex Machina čije prikazivanje počinje u 23.15 sati.
Fantastična večer u petak počinje u 19 sati prikazivanjem fantastičnog animiranog filma Sanjarije samotnog šetača u CineStaru Zagreb u Branimir centru, dok nas u 21.15 sati na Tuškancu očekuje sportska akcija Rollerball. U 23.30 ljetna pozornica Tuškanac ugostit će zastrašujući horor Čovjek od pruća (The Wicker Man).

Petak na Fantastic Zagreb film festivalu u znaku je ekskluzivne projekcije Isporuka (The Drop) čije je prikazivanje rezervirano za 22 sata na najljepšoj ljetnoj pozornici, tvrđavi Medvedgrad. Posljednji film u kojem je glumio slavni, danas pokojni, James Gandolfini priča je o Bobu Saginowskom koji se nađe u središtu pljačke koja je pošla po zlu i uplete se u istragu koja duboko ulazi u prošlost u kojoj prijatelji, obitelj i neprijatelji svi zajedno rade kako bi zaradili za život – bez obzira na cijenu. The Drop je napisao Dennis Lahane koji iza sebe ima Mystic River, Gone Baby Gone i Shutter Island, a ni ovaj film scenaristički ne zaostaje za navedenima. Film koji od samog starta izaziva znatiželju gledatelja, polako gradi tenzije i izaziva sumnju te završava u maniri najvećih, jednim od najboljih filmskih krajeva 2014. Godine.

Ulaznice za festival mogu se kupiti u Kinu Europa od 17h do 21h, te na blagajni ljetne pozornice Tuškanac od 20:30h do 23:30h. Ulaznice za projekcije u CineStaru mogu se kupiti na webu i blagajnama CineStara. Cijena ulaznice je 27 kn, festivalske ulaznice 150 kn, te studentske 120 kn, dok su ulaznice za projekcije na Medvedgadu 45 kn i uključuju prijevoz na/s Medvedgrada (polazak iz Šestina).

Za više informacija o festivalu i rasporedu projekcija posjetite www.fantastic-zagreb.com

Fantastic Zagreb film festival